JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikäli halutaan tuottaa mahdollisimman luonnollinen väri esimerkiksi näyttöön, vanhat RGB-anturit eivät ole kovin hyvä ratkaisu. Sen tilalle on tullut XYZ-anturi, joka mittaa kohdettaan paljon tarkemmin. Itävaltalaisen ams:n uusin on markkinoiden herkin ja dynamiikka-alueeltaan laajin.

AS73211-anturi on ams:n kolmas ns. tri-stimulus -värianturi. Piiri laajentaa ams:n TCS3430- ja AS7261-piirien eli ns. True Color -värianturien valikoimaa ja vastaa korkealaatuisten näyttöjen, kohdevalaisimien ja kolorimetrien vaatimuksiin.

ams:n JENCOLOR-värianturien perheeseen kuuluva AS73211-piiri on varustettu parannelluilla optisilla ominaisuuksilla, jotka perustuvat sen filter-on-glass -teknologiaan. Se mittaa valoa ja väriä tavalla, joka vastaa ihmissilmän havaintoa valosta, kuten alan standardissa CIE 1931 tri-stimulus -mallissa ihmissilmän toiminnasta on määritelty.

Uusi anturi mittaa väriä tarkasti valotasoilla 0,4 luxista jopa 208 tuhanteen luxiin. Laaja dynamiikka-alue 250 000 000:1 mahdollistaa tehokkaan toiminnan erittäin vaihtelevissa valaistusolosuhteissa kuunvalosta kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

AS73211:n suuri herkkyys tekee sen erityisen sopivaksi pimeiden objektien ja materiaalien, kuten näytön mustien pikseleiden, tumman ihon, mustan maalin tai maaperän tarkkaan mittaamiseen jopa vähäisen valon olosuhteissa. Anturin integroitu 24-bittinen valoa digitaaliseksi arvoksi muuntava muunnin antaa mahdollisuuden konfiguroida muunnosaikaa 125µs ja 16 sekunnin välillä, joten käyttäjät voivat säätää anturin toiminnan optimaaliseksi tasapainoksi mittausnopeuden ja -tarkkuuden välillä.

AS73211-piirin alhainen tehonkulutus ja automaattinen virrankatkaisutila tukevat käyttöä alhaisen energiankulutuksen ja kannettavissa sovelluksissa. Sopivia käyttökohteita ovat esimerkiksi lääketieteen näytöt ja erilaiset ammattinäytöissä, joissa AS73211-piiri voi tasapainottaa valkoista väriä ja tehdä värienhallintaa. Lisäksi piiri sopii esimerkiksi ilmailunäyttöjen ja valaistuksen ohjaamiseen – yksi ainoa AS73211-piiri voi tukea palauteohjausta koko lähtöskaalalla täydestä kirkkaudesta syvästi himmennettyyn.

Piirin erittäin korkea suorituskyky perustuu osin epätavallisen suureen ilmaisinalaan piirin pinnalla. Piirin edistyneen sähköisen ja optisen suunnittelun ansiosta ams pystyy paketoimaan sen kompaktiin 16-nastaiseen QFN-koteloon, joka sietää hyvin myös altistumista ultraviolettisäteilylle.

AS73211-värianturi on nyt saatavissa tuotantovolyymeissä. Yksikköhinnat ovat alle 5 euroa 5000 kappaleen tilausmäärille. Lisätietoja löytyy ams:n verkkosivuilta.

www.ams.com/AS73211

 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template