JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikäli halutaan tuottaa mahdollisimman luonnollinen väri esimerkiksi näyttöön, vanhat RGB-anturit eivät ole kovin hyvä ratkaisu. Sen tilalle on tullut XYZ-anturi, joka mittaa kohdettaan paljon tarkemmin. Itävaltalaisen ams:n uusin on markkinoiden herkin ja dynamiikka-alueeltaan laajin.

AS73211-anturi on ams:n kolmas ns. tri-stimulus -värianturi. Piiri laajentaa ams:n TCS3430- ja AS7261-piirien eli ns. True Color -värianturien valikoimaa ja vastaa korkealaatuisten näyttöjen, kohdevalaisimien ja kolorimetrien vaatimuksiin.

ams:n JENCOLOR-värianturien perheeseen kuuluva AS73211-piiri on varustettu parannelluilla optisilla ominaisuuksilla, jotka perustuvat sen filter-on-glass -teknologiaan. Se mittaa valoa ja väriä tavalla, joka vastaa ihmissilmän havaintoa valosta, kuten alan standardissa CIE 1931 tri-stimulus -mallissa ihmissilmän toiminnasta on määritelty.

Uusi anturi mittaa väriä tarkasti valotasoilla 0,4 luxista jopa 208 tuhanteen luxiin. Laaja dynamiikka-alue 250 000 000:1 mahdollistaa tehokkaan toiminnan erittäin vaihtelevissa valaistusolosuhteissa kuunvalosta kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

AS73211:n suuri herkkyys tekee sen erityisen sopivaksi pimeiden objektien ja materiaalien, kuten näytön mustien pikseleiden, tumman ihon, mustan maalin tai maaperän tarkkaan mittaamiseen jopa vähäisen valon olosuhteissa. Anturin integroitu 24-bittinen valoa digitaaliseksi arvoksi muuntava muunnin antaa mahdollisuuden konfiguroida muunnosaikaa 125µs ja 16 sekunnin välillä, joten käyttäjät voivat säätää anturin toiminnan optimaaliseksi tasapainoksi mittausnopeuden ja -tarkkuuden välillä.

AS73211-piirin alhainen tehonkulutus ja automaattinen virrankatkaisutila tukevat käyttöä alhaisen energiankulutuksen ja kannettavissa sovelluksissa. Sopivia käyttökohteita ovat esimerkiksi lääketieteen näytöt ja erilaiset ammattinäytöissä, joissa AS73211-piiri voi tasapainottaa valkoista väriä ja tehdä värienhallintaa. Lisäksi piiri sopii esimerkiksi ilmailunäyttöjen ja valaistuksen ohjaamiseen – yksi ainoa AS73211-piiri voi tukea palauteohjausta koko lähtöskaalalla täydestä kirkkaudesta syvästi himmennettyyn.

Piirin erittäin korkea suorituskyky perustuu osin epätavallisen suureen ilmaisinalaan piirin pinnalla. Piirin edistyneen sähköisen ja optisen suunnittelun ansiosta ams pystyy paketoimaan sen kompaktiin 16-nastaiseen QFN-koteloon, joka sietää hyvin myös altistumista ultraviolettisäteilylle.

AS73211-värianturi on nyt saatavissa tuotantovolyymeissä. Yksikköhinnat ovat alle 5 euroa 5000 kappaleen tilausmäärille. Lisätietoja löytyy ams:n verkkosivuilta.

www.ams.com/AS73211

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template