JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen Wirepas on saanut kansainvälistäkin omalla IoT-verkkojen Mesh-protokollallaan. Nyt Wirepas tuo esimerkiksi älyvalaistukseen ja muihin IoT-laitteisiin oman Mesh-protokollansa ja Bluetoothin Silicon Labsin Gecko-piireillä.

Gecko EFR32-piirit ovat SiLabsin moniprotokollasiruja eli samalla radiopiirillä voidaan ajaa eri protokollia. Yhdessä Wirepasin kanssa yritykset tarjoavat IoT-piirejä, joilla voidaan toteuttaa sekä Bluetoothilla että Wirepasin Mesh-protokollalla toimivia laitteita.

Kyse on valmiista ratkaisusta, jossa on mukana sekä Bluetooth- että Mesh-pinot. Piiriä ohjataan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmällä tai linkinhallinta eri radioiden välillä tapahtuu RAIL-liitäntäohjelmiston avulla.

Sisänsä uusi ratkaisu ei ole ainutlaatuinen. Markkinoilla on jo vastaavia virityksiä, joissa yhteydet IoT-laitteiden välillä hoidetaan jollakin mesh-tyyppisellä verkkotekniikalla, ja järjestelmän ohjaukseen käytetään Bluetoothia, joka mahdollistaa esimerkiksi ohjaamisen kännykkäsovelluksella.

Wirepasin Mesh-protokollan etuna yritys kehuu sitä, että datanopeus on yli 20 kertaa perinteisiä mesh-ratkaisuja parempi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkon solmuja voidaan ajaa paristovirralla muita protokollia pidempään.

SiLabsin ja Wirepasin yhteinen ratkaisu tulee tarjolle tärkeimmille asiakkaille vielä kesäkuun loppuun mennessä. Yleinen myynti alkaa myöhemmin tänä vuonna.

 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template