JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tamperelainen Wirepas on saanut kansainvälistäkin omalla IoT-verkkojen Mesh-protokollallaan. Nyt Wirepas tuo esimerkiksi älyvalaistukseen ja muihin IoT-laitteisiin oman Mesh-protokollansa ja Bluetoothin Silicon Labsin Gecko-piireillä.

Gecko EFR32-piirit ovat SiLabsin moniprotokollasiruja eli samalla radiopiirillä voidaan ajaa eri protokollia. Yhdessä Wirepasin kanssa yritykset tarjoavat IoT-piirejä, joilla voidaan toteuttaa sekä Bluetoothilla että Wirepasin Mesh-protokollalla toimivia laitteita.

Kyse on valmiista ratkaisusta, jossa on mukana sekä Bluetooth- että Mesh-pinot. Piiriä ohjataan Micrium OS -reaaliaikakäyttöjärjestelmällä tai linkinhallinta eri radioiden välillä tapahtuu RAIL-liitäntäohjelmiston avulla.

Sisänsä uusi ratkaisu ei ole ainutlaatuinen. Markkinoilla on jo vastaavia virityksiä, joissa yhteydet IoT-laitteiden välillä hoidetaan jollakin mesh-tyyppisellä verkkotekniikalla, ja järjestelmän ohjaukseen käytetään Bluetoothia, joka mahdollistaa esimerkiksi ohjaamisen kännykkäsovelluksella.

Wirepasin Mesh-protokollan etuna yritys kehuu sitä, että datanopeus on yli 20 kertaa perinteisiä mesh-ratkaisuja parempi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että verkon solmuja voidaan ajaa paristovirralla muita protokollia pidempään.

SiLabsin ja Wirepasin yhteinen ratkaisu tulee tarjolle tärkeimmille asiakkaille vielä kesäkuun loppuun mennessä. Yleinen myynti alkaa myöhemmin tänä vuonna.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template