JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windows 10 on monella tapaa ongelmallinen käyttöjärjestelmä, sillä paisuva koodipohja syö yhä enemmän laitteiden muistia. Siksi Microsoft onkin kehittänyt alustasta kevyemmän version. Se on nimeltään Windows 10 Lean.

Microsoft ei ole virallisesti lanseerannut Lean-versiota, mutta kehittäjien preview-listalle se on jo päätynyt. Tiettävästi paketti on täysiverinen Windows 10, mutta paketti on peräti kaksi gigatavua normaalia pienempi.

Lean-versio onkin sopiva esimerkiksi tabletteihin ja läppäreihin, joissa sisäistä muistia on vain 16 gigatavua. Näihin koneisiin on ollut vaikeuksia mahduttaa Windows 10:n isoja päivityksiä.

Kehittäjien Twitterissä jakamien tietojen mukaan Leanista on jätetty pois palon sellaista, joita peruskäyttäjä ei tarvitse. Näitä ohjelmia ovat esimerkiksi rekisterieditori ja vanha Internet Explorer -selain.

Kehittäjien mukaan Windows 10 Lean tukee myös vanhoja 32-bittisiä Windows-sovelluksia. Kyse ei myöskään ole uudelleen brändätystä Winodws Core OS -käyttöjärjestelmästä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template