JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windows 10 on monella tapaa ongelmallinen käyttöjärjestelmä, sillä paisuva koodipohja syö yhä enemmän laitteiden muistia. Siksi Microsoft onkin kehittänyt alustasta kevyemmän version. Se on nimeltään Windows 10 Lean.

Microsoft ei ole virallisesti lanseerannut Lean-versiota, mutta kehittäjien preview-listalle se on jo päätynyt. Tiettävästi paketti on täysiverinen Windows 10, mutta paketti on peräti kaksi gigatavua normaalia pienempi.

Lean-versio onkin sopiva esimerkiksi tabletteihin ja läppäreihin, joissa sisäistä muistia on vain 16 gigatavua. Näihin koneisiin on ollut vaikeuksia mahduttaa Windows 10:n isoja päivityksiä.

Kehittäjien Twitterissä jakamien tietojen mukaan Leanista on jätetty pois palon sellaista, joita peruskäyttäjä ei tarvitse. Näitä ohjelmia ovat esimerkiksi rekisterieditori ja vanha Internet Explorer -selain.

Kehittäjien mukaan Windows 10 Lean tukee myös vanhoja 32-bittisiä Windows-sovelluksia. Kyse ei myöskään ole uudelleen brändätystä Winodws Core OS -käyttöjärjestelmästä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template