JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windows 10 on monella tapaa ongelmallinen käyttöjärjestelmä, sillä paisuva koodipohja syö yhä enemmän laitteiden muistia. Siksi Microsoft onkin kehittänyt alustasta kevyemmän version. Se on nimeltään Windows 10 Lean.

Microsoft ei ole virallisesti lanseerannut Lean-versiota, mutta kehittäjien preview-listalle se on jo päätynyt. Tiettävästi paketti on täysiverinen Windows 10, mutta paketti on peräti kaksi gigatavua normaalia pienempi.

Lean-versio onkin sopiva esimerkiksi tabletteihin ja läppäreihin, joissa sisäistä muistia on vain 16 gigatavua. Näihin koneisiin on ollut vaikeuksia mahduttaa Windows 10:n isoja päivityksiä.

Kehittäjien Twitterissä jakamien tietojen mukaan Leanista on jätetty pois palon sellaista, joita peruskäyttäjä ei tarvitse. Näitä ohjelmia ovat esimerkiksi rekisterieditori ja vanha Internet Explorer -selain.

Kehittäjien mukaan Windows 10 Lean tukee myös vanhoja 32-bittisiä Windows-sovelluksia. Kyse ei myöskään ole uudelleen brändätystä Winodws Core OS -käyttöjärjestelmästä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2