JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windows 10 on monella tapaa ongelmallinen käyttöjärjestelmä, sillä paisuva koodipohja syö yhä enemmän laitteiden muistia. Siksi Microsoft onkin kehittänyt alustasta kevyemmän version. Se on nimeltään Windows 10 Lean.

Microsoft ei ole virallisesti lanseerannut Lean-versiota, mutta kehittäjien preview-listalle se on jo päätynyt. Tiettävästi paketti on täysiverinen Windows 10, mutta paketti on peräti kaksi gigatavua normaalia pienempi.

Lean-versio onkin sopiva esimerkiksi tabletteihin ja läppäreihin, joissa sisäistä muistia on vain 16 gigatavua. Näihin koneisiin on ollut vaikeuksia mahduttaa Windows 10:n isoja päivityksiä.

Kehittäjien Twitterissä jakamien tietojen mukaan Leanista on jätetty pois palon sellaista, joita peruskäyttäjä ei tarvitse. Näitä ohjelmia ovat esimerkiksi rekisterieditori ja vanha Internet Explorer -selain.

Kehittäjien mukaan Windows 10 Lean tukee myös vanhoja 32-bittisiä Windows-sovelluksia. Kyse ei myöskään ole uudelleen brändätystä Winodws Core OS -käyttöjärjestelmästä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template