JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Olisiko mahdollista käyttää standardeja sulautettuja rakennuspalikoita ja rakentaa niillä vaikkapa pianoa soittamaan kykenevä robotti? Kyllä olisi. Saksalainen sulautettujen ratkaisujen kehittäjä congatec on demonnut virtuaalista sulautettua laskenta-alustaa, jonka avulla kuusikätinen robotti kolmine servomoottoreineen oppi pianon soiton vaatimat liikeradat.

congatec toteutti demon osoittaakseen modulaarisen suunnittelun ja standardikorttien joustavuuden. Ratkaisu esiteltiin IoT/M2M Expossa Japanissa.

Toteutus perustui congatecin korttimoduuleihin ja RTS:n reaaliaikaiseen hypervisor-ohjelmistoon. Sen avulla demossa voitiin jakaa reaaliaikainen laskentatehoa ja robotin käsien älykäs liikkeenhallinta.

Kortin laskentateho pohjaa neliytimisiin Intel Xeon- suorittimiin (E3-1505M V6), jolla voidaan ohjata kahdeksan akselin liikettä reaaliajassa suorittimen kahdeksan säikeen avulla. Itse kortti oli malliltaan conga-TS175, joka on tyypin 6 COM Express -moduuli,

Mekaniikan ohjaaminen vaatii tietysti logiikkaohjausta ja sellaisena käytettiin ohjelmistopohjaista CODESYS SoftPLC-ohjainta, jota ajettiin VxWorks-käyttöjärjestelmän päällä. Koko pakettia ohjattiin virtuaalisen Windows 10 -käyttöliittymän yli. Siinä soitettava musiikki valittiin jukebox-tyyliin.

Demossa osoitettiin myös, miten reaaliaikakäyttöjärjestelmä ja Windows-käyttöliittymä ovat täysin itsenäisiä. Käyttöliittymä voitiin bootata uudellaan samalla, kun RTOS jatkoi musiikkikappaleen soittamista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template