JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawein Mate 10 Pro oli ensimmäinen älypuhelin, jossa käytettiin dedikoitua tekoäly- eli NPU-prosessoria. Se oli integroitu Kirin 970 -piirisarjalle. Nyt taiwanilaislähteet kertovat, että piirisarjan seuraaja Kirin 980 on valmis ja tulee vauhdittamaan myöhemmin tänä vuonna lanseerattavaa Mate 20 -laitetta.

Tietojen mukaan Kirin 980 -piirisarja valmistetaan TSMC:n 7 nanometrin prosessissa. Tämä on sama prosessi, jota käytetään Applen A12-suorittimessa.

Lisäksi tiedot kertovat, että Kirin 980 pitää sisällään Cambricon Technologiesin uuden AI-suorittimen. Sen kehutaan yltävän viiteen biljoonaan laskutoimitukseen wattia kohti. Prosessorista on kahden, neljän ja kahdeksan ytimen versioita laitteen vaatiman tekoälylaskennan mukaan.

Edellisessä Kiron 970 -prosessorissa käytettiin Cambriconin 1A-prosessoria. Tiettävästi uudessa Kirin 980 -prosessorissa Huawei käyttää ensimmäistä kertaa itse kehittämäänsä grafiikkaprosessoria.

Lisätietoja Kirin 980 -sirusta saadaan todennäköisesti vasta syksyllä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template