JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uutistoimisto Reuters on esittänyt lukuja, jotka ovat hämmentäviä. Applen liikevaihto on ylittänyt 200 miljardin dollarin rajan ja luku lähestyy jo Suomen bruttokansantuotetta. Esimerkiksi Googlen emoyhtiö Alphabet on puolet Applea pienempi.

Applen osakkeen kurssiksi noteerattiin juuri 188 dollaria. Tällä arvostuksella yhtiön markkina-arvo on 944 miljardia dollaria. Kun osake nousee 195 dollariin, Applen markkina-arvo rikkoo biljoonan eli 1000 miljardin dollarin rajan.

Reuters kuitenkin muistuttaa, että Apple ei ole nopeimmin kasvava yritys. Amazon kasvaa selvästi nopeammin ja sen markkina-arvo on jo 780 miljardia dollaria. Amazon on uutistoimiston mukaan matkalla maailman suurimmaksi pörssiyritykseksi.

Applen kasvu perustuu käytännössä yksinomaan iPhone-puhelimiin. Vuonna 2004 sen liikevaihto oli kahdeksan miljardia dollaria. Viime vuonna myynti kertyi 229 miljardia dollaria. Viime vuonna Apple myi 216,7 miljoonaa iPhonea.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template