JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uutistoimisto Reuters on esittänyt lukuja, jotka ovat hämmentäviä. Applen liikevaihto on ylittänyt 200 miljardin dollarin rajan ja luku lähestyy jo Suomen bruttokansantuotetta. Esimerkiksi Googlen emoyhtiö Alphabet on puolet Applea pienempi.

Applen osakkeen kurssiksi noteerattiin juuri 188 dollaria. Tällä arvostuksella yhtiön markkina-arvo on 944 miljardia dollaria. Kun osake nousee 195 dollariin, Applen markkina-arvo rikkoo biljoonan eli 1000 miljardin dollarin rajan.

Reuters kuitenkin muistuttaa, että Apple ei ole nopeimmin kasvava yritys. Amazon kasvaa selvästi nopeammin ja sen markkina-arvo on jo 780 miljardia dollaria. Amazon on uutistoimiston mukaan matkalla maailman suurimmaksi pörssiyritykseksi.

Applen kasvu perustuu käytännössä yksinomaan iPhone-puhelimiin. Vuonna 2004 sen liikevaihto oli kahdeksan miljardia dollaria. Viime vuonna myynti kertyi 229 miljardia dollaria. Viime vuonna Apple myi 216,7 miljoonaa iPhonea.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template