JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Arrow ECS Finland ja Arrow Finland järjestävät toukokuun lopulla jo kolmannen IoT Summit -tapahtuman. Viestintätoimisto hehkuttaa jo liki tuhatta osallitujaa, mikä on kova tavoite. Arrow ECS:n kehitysjohtaja Tomi Äikää toivoo, että paikalle tulee 800 ammattilaista. IoT Summit on silläkin lukemalla pohjoismaiden suurin esineiden internetiin keskittyvä tapahtuma.

- Peruskonsepti on säilynyt samana vuodesta 2016. Mukana on koko IoT-ekosysteemi saman katon alla. Anturista auringonlaskuun, Äikää sanoo Arrown IoT-slogania toistaen.

Mutta jos peruskonsepti on pysynyt samana, mikä on muuttunut? IoT-maailma menee kuitenkin kovaa vauhtia eteenpäin. -Selvästi Suomessa on päästy IoT-ratkaisuissa suunnittelupöydiltä liiketoimintaan. Maailmalla IoT:lä tehdään jo miljardeja, mutta meilläkin miljoonia, Äikää muistuttaa.

Äikään mukaan meillä on myös nousemassa monia IoT-startuppeja, jotka lähtevät heti valloittamaan globaaleja markkinoita. – Suomen markkinat ovat kuitenkin aika pienet ja 95-prosenttisesti yritykset lähtevät heti tekemään kansainvälistä bisnestä.

IoT Summit järjestetään toukokuun 31. päivä Scandic Aviacongressissa lentokentän tien ja Kehä III:n kulmassa. Päivän ohjelma on jaettu neljään tekniseen trackiin, joita keynote-puheet tauottavat. Mukaan voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivuilla.

Mutta miksi startupin tai toimintansa digitalisointia miettivät konepajan kannattaa tapahtumaan osallistua? Tomi Äikään mukaan ohjelma on vankka ja sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia tärppejä. Stora Enson digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti Vuolli kertoo, miten perinteinen teollisuusyritys hyödyntää IoT-ratkaisuja.

Herman IT kertoo kumppaninsa Epecin älykkäästä koneenohjauksesta, jota on hyödynnetty esimerkiksi Ponseen metsäkoneissa. Amerikkalaisen Microchipin esityksesäs kerrotaan, miten oman IoT-ratkaisunsa voi viedä julkiseen pilveen – Azureen tai AWS:een – yhdellä napinpainalluksella, ja täysin suojattuna.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template