JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Arrow ECS Finland ja Arrow Finland järjestävät toukokuun lopulla jo kolmannen IoT Summit -tapahtuman. Viestintätoimisto hehkuttaa jo liki tuhatta osallitujaa, mikä on kova tavoite. Arrow ECS:n kehitysjohtaja Tomi Äikää toivoo, että paikalle tulee 800 ammattilaista. IoT Summit on silläkin lukemalla pohjoismaiden suurin esineiden internetiin keskittyvä tapahtuma.

- Peruskonsepti on säilynyt samana vuodesta 2016. Mukana on koko IoT-ekosysteemi saman katon alla. Anturista auringonlaskuun, Äikää sanoo Arrown IoT-slogania toistaen.

Mutta jos peruskonsepti on pysynyt samana, mikä on muuttunut? IoT-maailma menee kuitenkin kovaa vauhtia eteenpäin. -Selvästi Suomessa on päästy IoT-ratkaisuissa suunnittelupöydiltä liiketoimintaan. Maailmalla IoT:lä tehdään jo miljardeja, mutta meilläkin miljoonia, Äikää muistuttaa.

Äikään mukaan meillä on myös nousemassa monia IoT-startuppeja, jotka lähtevät heti valloittamaan globaaleja markkinoita. – Suomen markkinat ovat kuitenkin aika pienet ja 95-prosenttisesti yritykset lähtevät heti tekemään kansainvälistä bisnestä.

IoT Summit järjestetään toukokuun 31. päivä Scandic Aviacongressissa lentokentän tien ja Kehä III:n kulmassa. Päivän ohjelma on jaettu neljään tekniseen trackiin, joita keynote-puheet tauottavat. Mukaan voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivuilla.

Mutta miksi startupin tai toimintansa digitalisointia miettivät konepajan kannattaa tapahtumaan osallistua? Tomi Äikään mukaan ohjelma on vankka ja sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia tärppejä. Stora Enson digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti Vuolli kertoo, miten perinteinen teollisuusyritys hyödyntää IoT-ratkaisuja.

Herman IT kertoo kumppaninsa Epecin älykkäästä koneenohjauksesta, jota on hyödynnetty esimerkiksi Ponseen metsäkoneissa. Amerikkalaisen Microchipin esityksesäs kerrotaan, miten oman IoT-ratkaisunsa voi viedä julkiseen pilveen – Azureen tai AWS:een – yhdellä napinpainalluksella, ja täysin suojattuna.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template