JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Arrow ECS Finland ja Arrow Finland järjestävät toukokuun lopulla jo kolmannen IoT Summit -tapahtuman. Viestintätoimisto hehkuttaa jo liki tuhatta osallitujaa, mikä on kova tavoite. Arrow ECS:n kehitysjohtaja Tomi Äikää toivoo, että paikalle tulee 800 ammattilaista. IoT Summit on silläkin lukemalla pohjoismaiden suurin esineiden internetiin keskittyvä tapahtuma.

- Peruskonsepti on säilynyt samana vuodesta 2016. Mukana on koko IoT-ekosysteemi saman katon alla. Anturista auringonlaskuun, Äikää sanoo Arrown IoT-slogania toistaen.

Mutta jos peruskonsepti on pysynyt samana, mikä on muuttunut? IoT-maailma menee kuitenkin kovaa vauhtia eteenpäin. -Selvästi Suomessa on päästy IoT-ratkaisuissa suunnittelupöydiltä liiketoimintaan. Maailmalla IoT:lä tehdään jo miljardeja, mutta meilläkin miljoonia, Äikää muistuttaa.

Äikään mukaan meillä on myös nousemassa monia IoT-startuppeja, jotka lähtevät heti valloittamaan globaaleja markkinoita. – Suomen markkinat ovat kuitenkin aika pienet ja 95-prosenttisesti yritykset lähtevät heti tekemään kansainvälistä bisnestä.

IoT Summit järjestetään toukokuun 31. päivä Scandic Aviacongressissa lentokentän tien ja Kehä III:n kulmassa. Päivän ohjelma on jaettu neljään tekniseen trackiin, joita keynote-puheet tauottavat. Mukaan voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivuilla.

Mutta miksi startupin tai toimintansa digitalisointia miettivät konepajan kannattaa tapahtumaan osallistua? Tomi Äikään mukaan ohjelma on vankka ja sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia tärppejä. Stora Enson digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti Vuolli kertoo, miten perinteinen teollisuusyritys hyödyntää IoT-ratkaisuja.

Herman IT kertoo kumppaninsa Epecin älykkäästä koneenohjauksesta, jota on hyödynnetty esimerkiksi Ponseen metsäkoneissa. Amerikkalaisen Microchipin esityksesäs kerrotaan, miten oman IoT-ratkaisunsa voi viedä julkiseen pilveen – Azureen tai AWS:een – yhdellä napinpainalluksella, ja täysin suojattuna.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template