JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Arrow ECS Finland ja Arrow Finland järjestävät toukokuun lopulla jo kolmannen IoT Summit -tapahtuman. Viestintätoimisto hehkuttaa jo liki tuhatta osallitujaa, mikä on kova tavoite. Arrow ECS:n kehitysjohtaja Tomi Äikää toivoo, että paikalle tulee 800 ammattilaista. IoT Summit on silläkin lukemalla pohjoismaiden suurin esineiden internetiin keskittyvä tapahtuma.

- Peruskonsepti on säilynyt samana vuodesta 2016. Mukana on koko IoT-ekosysteemi saman katon alla. Anturista auringonlaskuun, Äikää sanoo Arrown IoT-slogania toistaen.

Mutta jos peruskonsepti on pysynyt samana, mikä on muuttunut? IoT-maailma menee kuitenkin kovaa vauhtia eteenpäin. -Selvästi Suomessa on päästy IoT-ratkaisuissa suunnittelupöydiltä liiketoimintaan. Maailmalla IoT:lä tehdään jo miljardeja, mutta meilläkin miljoonia, Äikää muistuttaa.

Äikään mukaan meillä on myös nousemassa monia IoT-startuppeja, jotka lähtevät heti valloittamaan globaaleja markkinoita. – Suomen markkinat ovat kuitenkin aika pienet ja 95-prosenttisesti yritykset lähtevät heti tekemään kansainvälistä bisnestä.

IoT Summit järjestetään toukokuun 31. päivä Scandic Aviacongressissa lentokentän tien ja Kehä III:n kulmassa. Päivän ohjelma on jaettu neljään tekniseen trackiin, joita keynote-puheet tauottavat. Mukaan voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivuilla.

Mutta miksi startupin tai toimintansa digitalisointia miettivät konepajan kannattaa tapahtumaan osallistua? Tomi Äikään mukaan ohjelma on vankka ja sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia tärppejä. Stora Enson digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti Vuolli kertoo, miten perinteinen teollisuusyritys hyödyntää IoT-ratkaisuja.

Herman IT kertoo kumppaninsa Epecin älykkäästä koneenohjauksesta, jota on hyödynnetty esimerkiksi Ponseen metsäkoneissa. Amerikkalaisen Microchipin esityksesäs kerrotaan, miten oman IoT-ratkaisunsa voi viedä julkiseen pilveen – Azureen tai AWS:een – yhdellä napinpainalluksella, ja täysin suojattuna.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template