JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime vuoden syyskuussa Microsoft perusti IoT Paja -säätiön, jonka tehtäväksi asetettiin tukea suomalaista IoT-tuotekehitystoimintaa. Paja on nyt toiminut kahdeksan kuukautta ja säätiön toimitusjohtaja Matti Hellgrénin mukaan sille on löytynyt selvä tilaus. – Tämän vuoden lopulla pajan asiakaslistalla pitäisi olla jo sata yritystä.

IoT-pajan asiakkaaksi pääsee, jos yritys täyttää tietyt ehdot. Pitää olla alle 250 työntekijää, alle 50 miljoonan euron liikevaihto ja toimia IoT-alueella. Haarukkaan sopii paljon startuppeja ja tuotettaan jo pidemmälle vieviä yrityksiä, Hellgrén kertoo.

- Tavoite on kiihdyttää yrityksen idean validointia. Tämä on monella uudelle yritykselle hankala vaihe, Hellgrén muistuttaa.

Pajassa yritys voi varata käyttöönsä oman työtilan sekä käyttää pajan laitteita, joihin monella ei olisi toimintansa alkuvaiheessa varaa. 3D-tulostimet ovat kovassa käytössä, kun uusia laiteideoita työstetään protoiksi. jos tarvitaan muovia vankempaa mallia, käytössä on jyrsimiä. Elektroniikan kehitykseen on käytössä testereitä eri tarpeisiin.

Hellgrénin mukaan isoin etu pajan asiakkaille tulee kuitenkin pajan seitsenhenkisestä henkilökunnasta. Kaksi elektroniikkaosaajaa, kaksi mekaniikkasuunnittelijaa ja ohjelmistokehittäjä voivat olla yritykselle juuri se tarvittava tuki, jolla ideaa voi viedä tuotteeksi.

Tilojen ja laitteiden käyttö on ilmaista. Säätiöllä on rahoitus viideksi vuodeksi, sillä Microsoft investoi hankkeeseen 12,5 miljoonaa euroa. Tämän vuoden alusta asiakkaat ovat voineet myös hakea säätiöltä rahoitusta omaa hanketta tukeviin hankintoihin. – Tukea saa esimerkiksi suunnittelupalveluiden ostoon tai materiaalihankintoihin.

Pajasta on jo tullut yrityksiä, jotka ovat saaneet kansainvälistäkin nimeä. Emergence Oy:n Taival-tekniikalla voidaan automaattisesti ja pienellä tehonkulutuksella paikantaa merkkimerkkejä. Hellgrénin toiveissa on tietenkin, että pajasta ponnistaa maailmalla useita menestystarinoita.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2