JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel sanoo aloittaneensa robottiautojen testaamisen Israelin Jerusalemissa. Jos robottiauto Intelin mukaan osaa ajaa Jerusalemissa, se osaa ajaa lähes missä tahansa. Intelin kuvista näkee, että jonkin ajan päästä autot näyttävät melkoisesti erilaisilta kuin tänään.

Intelin robottiautot perustuvat yhtiön pari vuotta sitten ostaman israelilaisen Mobileyen kameratekniikkaan. Tarkoituksena on, että jollakin aikataululla Jerusalemin haastavissa ja aggressiivisissa oloissa – luonnehdinta on Intelin oma – ajaa sata Mobileye-ajoneuvoa.

Lähikuukausina Mobileye-autoja tullaan näkemään myös Yhdysvalloissa ja muilla markkinoilla. Jerusalem on luonteva lähtökohta testeille, sillä Mobileye on kotoisin Israelista ja kaupunki tunnetaan nopeasta, aggressiivisesta ajokulttuurista.

Intelin mukaan monia usein keskenään ristiriitaisia järjestelmiä joudutaan optimoimaan ja sovittamaan yhteen autonomisissa ajoneuvoiss. Miten voidaan maksimoida turvallisuus ilman että ollaan liian varovaisia? Miten ajetaan ihmisenkaltaisesti niin, ettei yllätetä toisia kuljettajia ja samalla vältetään inhimillisten virheiden tekeminen liikenteessä?

Tämän saavuttamiseksi Intel on erottanut ajotoimintoja ehdottavan järjestelmän siitä järjestelmästä, joka hyväksyy tai hylkää nämä toimet. Ollakseen tietoinen kaikesta ympärillään olevasta Mobileye-autot on varustettu kahdellatoista kameralla. Ne näkevät pitkälle auton ympärillä ja kaikkiin suuntiin.

Intel on antanut omalle mallilleen nimeksi RSS (Responsibility-Sensitive Safety). Sitä käytetään kaikissa nyt aloittavissa Mobileye-testiautoissa. Samalla ne näyttävät mallia siitä, miltä tulevaisuuden autot näyttävät.

Intel on muuten onnistunut sopimaan eurooppalaisen autonvalmistajan kanssa Mobileye-tekniikan käyttämisestä tulevissa automalleissaan. Valmistaja on tehnyt sopimuksen EyeQ5-piirien käyttämisestä. Näitä siruja ei tosin vielä ole, sillä vastikään Intelin Mobileye-divisioona esitteli tämän piirin edeltäjän, EyeQ4:n.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template