JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linuxia pidetään yleensä erittäin tietoturvallisena alustana, mutta senkin reikiä hakkerit ovat oppineet hyödyntämään. Uusin osoitus tästä saatiin viikko sitten, kun Ubuntun kehittäjä Canonical ilmoitti kryptolouhijan livahtaneen Snapcratf-sovelluskauppaansa.

Snap on ohjelmistopaketti, joka voidaan asentaa itsenäisesti useissa suosituissa Linux-jakeluissa. Se pitää sisällään omat kirjastonsa ja riippuvuutensa, joten asentamisessa ei tarvitse ”päivittää” koko järjestelmää.

Canonicalin mukaan Snapcraft-sovelluskaupasta löytyi viikko sitten perjantaina Snap-paketti, jonka käynnistäminen koneessa käynnisti samalla kryptolouhijan toimimaan taustalla. Käytännön seuraus tästä on se, että kone käyttää yhä enemmän ja enemmän paikallisia resursseja.

Canonical ei kerro, mistä sovelluksesta on kyse tai kuka sen kehittäjä on. Kaikki ko. kehittäjän sovellukset on nyt poistettu Snap-kaupasta. Sovellukset tuodaan mukaan kauppaan ”luotetun” kolmannen osapuolen kanssa.

Canonicalin mukaan kyse ei ole vahongosta. Snap-paketin kanssa syötettiin kryptolouhija, koska se on keino rahastaa ohjelmalla. Kun kryptolouhinta ei sinänsä ole laitonta, kehittäjäyritys kysyi, mihin laittomaan se on syyllistynyt.

Canonicalin mukaan tämä ei välttämättä ole ongelma, mutta käyttäjien harhaanjohtaminen on. Sovelluskaupan ylläpitäjien on mahdotonta tarkistaa ohjelmien jokaista koodiriviä. Siksi luottamuksen täytyy perustua ohjelmiston lähdeyritykseen, ei koodiin itseensä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template