JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusia prosessoriarkkitehtuureja ei aivan joka päivä julkaista, eikä ainakaan sellaisia, jotka lupaavat mullistaa kaiken laskennan tietokoneista grafiikkakortteihin ja tekoälystä palvelimiin ja datakeskuksiin. Piilaaksolaisen Tachyumin arkkitehtuuri lupaa tehdä näin.

Tachyum on julkistanut ensimmäisen prosessoriperheensä. Prodigy lupaa 10 kertaa enemmän suorituskykyä wattia kohti kuin yleisprosessorit. Palvelinkoneista tulee yhtiön mukaan niin tehokkaita, että sama laskentateho sopii yhden prosentin tilaan ja kuluttaa kymmeneksen vähemmän tehoa kuin nykyratkaisut.

Kovia väitteitä startupilta. Tachyum kehuu kuitenkin ratkaisseensa mikroprosessorien ikuisen ongelman, joka johtuu siitä, että erittäin nopeita transistoreja on yhdistetty erittäin hitailla johtimilla. Tarkempia tietoja arkkitehtuuristaan yritys ei ikävä kyllä kerro.

Tachyum kertoo, että Prodigy-prosessoreilla on tarkoitus rakentaa vuonna 2020 superkone, joka kykenee simuloimaan ihmisaivojen toimintaa reaaliajassa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template