JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusia prosessoriarkkitehtuureja ei aivan joka päivä julkaista, eikä ainakaan sellaisia, jotka lupaavat mullistaa kaiken laskennan tietokoneista grafiikkakortteihin ja tekoälystä palvelimiin ja datakeskuksiin. Piilaaksolaisen Tachyumin arkkitehtuuri lupaa tehdä näin.

Tachyum on julkistanut ensimmäisen prosessoriperheensä. Prodigy lupaa 10 kertaa enemmän suorituskykyä wattia kohti kuin yleisprosessorit. Palvelinkoneista tulee yhtiön mukaan niin tehokkaita, että sama laskentateho sopii yhden prosentin tilaan ja kuluttaa kymmeneksen vähemmän tehoa kuin nykyratkaisut.

Kovia väitteitä startupilta. Tachyum kehuu kuitenkin ratkaisseensa mikroprosessorien ikuisen ongelman, joka johtuu siitä, että erittäin nopeita transistoreja on yhdistetty erittäin hitailla johtimilla. Tarkempia tietoja arkkitehtuuristaan yritys ei ikävä kyllä kerro.

Tachyum kertoo, että Prodigy-prosessoreilla on tarkoitus rakentaa vuonna 2020 superkone, joka kykenee simuloimaan ihmisaivojen toimintaa reaaliajassa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template