JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusia prosessoriarkkitehtuureja ei aivan joka päivä julkaista, eikä ainakaan sellaisia, jotka lupaavat mullistaa kaiken laskennan tietokoneista grafiikkakortteihin ja tekoälystä palvelimiin ja datakeskuksiin. Piilaaksolaisen Tachyumin arkkitehtuuri lupaa tehdä näin.

Tachyum on julkistanut ensimmäisen prosessoriperheensä. Prodigy lupaa 10 kertaa enemmän suorituskykyä wattia kohti kuin yleisprosessorit. Palvelinkoneista tulee yhtiön mukaan niin tehokkaita, että sama laskentateho sopii yhden prosentin tilaan ja kuluttaa kymmeneksen vähemmän tehoa kuin nykyratkaisut.

Kovia väitteitä startupilta. Tachyum kehuu kuitenkin ratkaisseensa mikroprosessorien ikuisen ongelman, joka johtuu siitä, että erittäin nopeita transistoreja on yhdistetty erittäin hitailla johtimilla. Tarkempia tietoja arkkitehtuuristaan yritys ei ikävä kyllä kerro.

Tachyum kertoo, että Prodigy-prosessoreilla on tarkoitus rakentaa vuonna 2020 superkone, joka kykenee simuloimaan ihmisaivojen toimintaa reaaliajassa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template