JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusia prosessoriarkkitehtuureja ei aivan joka päivä julkaista, eikä ainakaan sellaisia, jotka lupaavat mullistaa kaiken laskennan tietokoneista grafiikkakortteihin ja tekoälystä palvelimiin ja datakeskuksiin. Piilaaksolaisen Tachyumin arkkitehtuuri lupaa tehdä näin.

Tachyum on julkistanut ensimmäisen prosessoriperheensä. Prodigy lupaa 10 kertaa enemmän suorituskykyä wattia kohti kuin yleisprosessorit. Palvelinkoneista tulee yhtiön mukaan niin tehokkaita, että sama laskentateho sopii yhden prosentin tilaan ja kuluttaa kymmeneksen vähemmän tehoa kuin nykyratkaisut.

Kovia väitteitä startupilta. Tachyum kehuu kuitenkin ratkaisseensa mikroprosessorien ikuisen ongelman, joka johtuu siitä, että erittäin nopeita transistoreja on yhdistetty erittäin hitailla johtimilla. Tarkempia tietoja arkkitehtuuristaan yritys ei ikävä kyllä kerro.

Tachyum kertoo, että Prodigy-prosessoreilla on tarkoitus rakentaa vuonna 2020 superkone, joka kykenee simuloimaan ihmisaivojen toimintaa reaaliajassa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2