JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Turvajärjestelmät ovat nyt nostaneet kovasti suosiotaan. Yleensä ne perustuvat älykkäisiin kameroihin, mutta amerikkalaisen Cognitive Systemsin ratkaisussa tiloissa liikkuvat tunnistetaan wifi-verkon RF-säteilyn avulla. Yritys myy tekniikkaansa nimellä Aura.

Aura ei ole erillinen langaton verkko, joten datansiirtoon järjestelmä ei sovi. Aurassa on kodin wifi-verkkoon liitettävä keskusyksikkö ja kodin toiseen päähän asennettava pieni toistin.

Näiden välillä tapahtumaa RF-liikennettä Aura seuraa ja hälyttää havaitsevansa liikettä. Raportit saa mobiilisovellukseen, joka näyttää liikkeen graafeina.

Cognitive Systems lupaa, että Aura kattaa yli 2000 neliön kokoisen alan (25000 neliöjalkaa). Joitakin puutteita siinä silti on. Kodissa on aina kolkkia, joita wifi-signaali ei löydä. Paksut seinät heikentävät signaalia. Antureiden taakse Aura ei myöskään näe. Ja nykyisellään järjestelmästä joutuu maksamaan 500 taalaa.

Yhtä kaikki, jonkinlaista kysyntää wifi-liikkeentunnistukselle on. Sen takia Cognitive Systems on ryhtynyt yhteistyöhön Cypress Semiconductorin kanssa. Jatkossa Cypressin WICED-kehitysympäristössä voidaan kehittää suoraan wifi-laitteita, jotka tukevan Aura-liikkeentunnistusta.

Yksi etu yhteistyössä on se, että Aura WiFi Motion -tekniikka toimii kaikilla 802.11n-tekniikkaa tulevilla laitteilla. Laajennus voidaan ajaa laitteisiin OTA-päivityksenä, joten uusia laitteita ei tarvita.

Mutta se hinta? Samalla rahalla saa jo erittäin käyttökelpoisia valvontakameroita, jotka tunnistavat kohteensa ja tallentavat videota ja kuvaa pilvipalveluihin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template