JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Turvajärjestelmät ovat nyt nostaneet kovasti suosiotaan. Yleensä ne perustuvat älykkäisiin kameroihin, mutta amerikkalaisen Cognitive Systemsin ratkaisussa tiloissa liikkuvat tunnistetaan wifi-verkon RF-säteilyn avulla. Yritys myy tekniikkaansa nimellä Aura.

Aura ei ole erillinen langaton verkko, joten datansiirtoon järjestelmä ei sovi. Aurassa on kodin wifi-verkkoon liitettävä keskusyksikkö ja kodin toiseen päähän asennettava pieni toistin.

Näiden välillä tapahtumaa RF-liikennettä Aura seuraa ja hälyttää havaitsevansa liikettä. Raportit saa mobiilisovellukseen, joka näyttää liikkeen graafeina.

Cognitive Systems lupaa, että Aura kattaa yli 2000 neliön kokoisen alan (25000 neliöjalkaa). Joitakin puutteita siinä silti on. Kodissa on aina kolkkia, joita wifi-signaali ei löydä. Paksut seinät heikentävät signaalia. Antureiden taakse Aura ei myöskään näe. Ja nykyisellään järjestelmästä joutuu maksamaan 500 taalaa.

Yhtä kaikki, jonkinlaista kysyntää wifi-liikkeentunnistukselle on. Sen takia Cognitive Systems on ryhtynyt yhteistyöhön Cypress Semiconductorin kanssa. Jatkossa Cypressin WICED-kehitysympäristössä voidaan kehittää suoraan wifi-laitteita, jotka tukevan Aura-liikkeentunnistusta.

Yksi etu yhteistyössä on se, että Aura WiFi Motion -tekniikka toimii kaikilla 802.11n-tekniikkaa tulevilla laitteilla. Laajennus voidaan ajaa laitteisiin OTA-päivityksenä, joten uusia laitteita ei tarvita.

Mutta se hinta? Samalla rahalla saa jo erittäin käyttökelpoisia valvontakameroita, jotka tunnistavat kohteensa ja tallentavat videota ja kuvaa pilvipalveluihin.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template