JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Turvajärjestelmät ovat nyt nostaneet kovasti suosiotaan. Yleensä ne perustuvat älykkäisiin kameroihin, mutta amerikkalaisen Cognitive Systemsin ratkaisussa tiloissa liikkuvat tunnistetaan wifi-verkon RF-säteilyn avulla. Yritys myy tekniikkaansa nimellä Aura.

Aura ei ole erillinen langaton verkko, joten datansiirtoon järjestelmä ei sovi. Aurassa on kodin wifi-verkkoon liitettävä keskusyksikkö ja kodin toiseen päähän asennettava pieni toistin.

Näiden välillä tapahtumaa RF-liikennettä Aura seuraa ja hälyttää havaitsevansa liikettä. Raportit saa mobiilisovellukseen, joka näyttää liikkeen graafeina.

Cognitive Systems lupaa, että Aura kattaa yli 2000 neliön kokoisen alan (25000 neliöjalkaa). Joitakin puutteita siinä silti on. Kodissa on aina kolkkia, joita wifi-signaali ei löydä. Paksut seinät heikentävät signaalia. Antureiden taakse Aura ei myöskään näe. Ja nykyisellään järjestelmästä joutuu maksamaan 500 taalaa.

Yhtä kaikki, jonkinlaista kysyntää wifi-liikkeentunnistukselle on. Sen takia Cognitive Systems on ryhtynyt yhteistyöhön Cypress Semiconductorin kanssa. Jatkossa Cypressin WICED-kehitysympäristössä voidaan kehittää suoraan wifi-laitteita, jotka tukevan Aura-liikkeentunnistusta.

Yksi etu yhteistyössä on se, että Aura WiFi Motion -tekniikka toimii kaikilla 802.11n-tekniikkaa tulevilla laitteilla. Laajennus voidaan ajaa laitteisiin OTA-päivityksenä, joten uusia laitteita ei tarvita.

Mutta se hinta? Samalla rahalla saa jo erittäin käyttökelpoisia valvontakameroita, jotka tunnistavat kohteensa ja tallentavat videota ja kuvaa pilvipalveluihin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template