JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Turvajärjestelmät ovat nyt nostaneet kovasti suosiotaan. Yleensä ne perustuvat älykkäisiin kameroihin, mutta amerikkalaisen Cognitive Systemsin ratkaisussa tiloissa liikkuvat tunnistetaan wifi-verkon RF-säteilyn avulla. Yritys myy tekniikkaansa nimellä Aura.

Aura ei ole erillinen langaton verkko, joten datansiirtoon järjestelmä ei sovi. Aurassa on kodin wifi-verkkoon liitettävä keskusyksikkö ja kodin toiseen päähän asennettava pieni toistin.

Näiden välillä tapahtumaa RF-liikennettä Aura seuraa ja hälyttää havaitsevansa liikettä. Raportit saa mobiilisovellukseen, joka näyttää liikkeen graafeina.

Cognitive Systems lupaa, että Aura kattaa yli 2000 neliön kokoisen alan (25000 neliöjalkaa). Joitakin puutteita siinä silti on. Kodissa on aina kolkkia, joita wifi-signaali ei löydä. Paksut seinät heikentävät signaalia. Antureiden taakse Aura ei myöskään näe. Ja nykyisellään järjestelmästä joutuu maksamaan 500 taalaa.

Yhtä kaikki, jonkinlaista kysyntää wifi-liikkeentunnistukselle on. Sen takia Cognitive Systems on ryhtynyt yhteistyöhön Cypress Semiconductorin kanssa. Jatkossa Cypressin WICED-kehitysympäristössä voidaan kehittää suoraan wifi-laitteita, jotka tukevan Aura-liikkeentunnistusta.

Yksi etu yhteistyössä on se, että Aura WiFi Motion -tekniikka toimii kaikilla 802.11n-tekniikkaa tulevilla laitteilla. Laajennus voidaan ajaa laitteisiin OTA-päivityksenä, joten uusia laitteita ei tarvita.

Mutta se hinta? Samalla rahalla saa jo erittäin käyttökelpoisia valvontakameroita, jotka tunnistavat kohteensa ja tallentavat videota ja kuvaa pilvipalveluihin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2