JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation) astuu voimaan ylihuomenna perjantaina. SAS Instituten tuoreen kyselyn mukaan 93 prosenttia globaaleista organisaatioista ei täytä vielä täysin EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vaatimuksia.

Euroopassa tilanne on hieman parempi, sillä 53 prosenttia organisaatioiden edustajista ajattelee täyttävänsä vaatimukset määräaikaan mennessä. Yhdysvalloissa toimivissa organisaatioissa luku on 30 prosenttia.

Uusi tietosuoja-asetus antaa yksityishenkilöille oikeuden hallita henkilötietojensa käsittelyä eri organisaatioissa. Asetus koskee kaikkia EU-kansalaisten henkilötietoja säilyttäviä ja käsitteleviä organisaatioita, vaikka yritys ei olisi Euroopan unionissa.

Useimmat organisaatiot eivät täytä kyselyn mukaan asetusta määräajassa, vaikkakin töitä sen eteen tehdään. Tällä hetkellä yrityksillä on jo kiire ja se näkyy: kaikki pyytävät hyväksymään omia rekisterejään. Tilanne vaikuttaa jo osin paniikinomaiselta. Tunnin välein sähköpostiin kilahtaa kysely, jossa pyydetään suostumaan rekisteritietojen käyttöön tai tarkastamaan ne.

Kuitenkin 93 prosenttia vastaajista kertoo, että organisaatiolla on olemassa suunnitelma vaatimusten toteuttamiseksi. Valtaosa vastaajista uskoo, että heidän organisaationsa hyötyy uudesta asetuksesta.

- Asetus voi lopulta palvella myös organisaatioiden etua. Sen ansiosta yritysten tiedonhallinta paranee, mikä voi johtaa tuottavuuden kasvuun ja kykyyn ymmärtää sekä palvella asiakkaita paremmin, toteaa SAS Instituten uusi Suomen maajohtaja Kimmo Havu.

Euroopassa 91 prosenttia organisaatioista uskoo, että tietosuoja-asetus parantaa yrityksen tiedonhallintaa. Vastaajista 68 prosenttia ennakoi, että asetus lisää asiakkaiden ja organisaation välistä luottamusta.

Kaikkia GDPR ei tunnu haittaavan. Neljä prosenttia eurooppalaisista ja 15 prosenttia yhdysvaltalaisista organisaatioista ei aio laatia toimintamallia asetuksen vaatimusten täyttämiseksi. Toisaalta vajaa puolet organisaatioista (49 prosenttia), että asetuksella on merkittävä vaikutus tuleviin tekoälyhankkeisiin. Erityisesti henkilötietoja koskevat velvoitteet, kuten tietojen tallentaminen henkilön luvalla, lupien esittäminen tarkastajille sekä ihmisen osallistuminen tekoälyn tekemiin päätöksiin huolettivat vastaajia.

SAS toteutti helmikuun aikana 2018 maailmanlaajuisen kyselyn, johon vastasi 183 yrityksen tietosuoja-asetuksesta huolehtivaa työntekijää eri toimialoilta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2