JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toshiba aikoo esitellä CeBIT-messuilla kesäkuun alussa maailman ensimmäisen palvelinkoneisiin kehitetyn 14 teratavun HDD-kiintolevyn. Yhtiön mukaan kyseessä on markkinoiden ensimmäinen 9 levyä samaan koteloon pakkaava palvelinten tallennusratkaisu.

Heliumiin sinetöity kotelo on standardia 3,5-tuumaista kokoa. MG07ACA-levyn lukupää kiertää levyn raitoja 7200 kierroksen minuuttinopeudella ja luetut bitit siirtyvät prosessointiin kuden gigabitin SATA-väylää pitkin.

Toshiba aikoo esitellä CeBITissä muitakin uusia tallennuslaitteita. Esimerkiksi S300-sarjan levyillä kapasiteettia saa jopa 10 teratavua ja kaikille levyillä on 256 megatavun datapuskuri. Levy pystyy tallentamaan jopa 64 valvontakamerasta tulevaa kuvaa 24/7-periaatteella.

Toshiban uutuudet osoittavat, että vaikka flash-pohjaiset SSD-levyt yleistyvät kuluttajien koneissa ja myös palvelinkäytössä, perinteinen magneettinen tallennus on yhä voimissaan ammattikäytössä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template