JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietokirjailija Antti Merilehto kehotti tänään FiCom Forum -tapahtumassa kaikkia yrityksiä ryhtymään tekoälyn hyödyntämiseen heti. – Jos et hyödynnä dataa liiketoiminnassa, on energiatehokkainta sammuttaa valot firmasta jo nyt, Merilehto jyrähti.

Merilehto on kirjoittanut tekoälystä oppaan johtajille (Tekoäly – matkaopas johtajalle). Kirja sisältää paljon esimerkkejä tekoälyn käytöstä. Kuten Googlen datakeskuksesta, jonka energiankulutusta parhaat professorit yrittivät kutistaa. – Hei saivat leikattua kulutusta alle prosentin. Tekoälyn avulla siitä leikattiin 15 prosenttia.

Tekoäly auttaa Merilehdon mukaan tekemään niitä asioita paremmin, joissa ihminen on hyvä. GO-lautapelin maailmanmestarin tappio AlphaGO-tekoälylle oli tästä erittäin hyvä esimerkki.

- Kone päihitti parhaan pelaajan ja lopetti samalla 2500 vuoden mittaisen ihmisen valtakauden tässä vaikeassa pelissä.

Merilehto kirjoitti kirjansa yritysjohtajille, joille ei ole aikaa ”kalenteribingonsa” keskellä pysähtyä miettimään, mihin asioita pitäisi viedä tai miten tekoälyä pitäisi hyödyntää. Keskeinen yrityksille suunnattu viesti oli, ettei tekoälyn kanssa kannata hukata enää hetkeäkään.

- Tekoälystä ja syväoppimisesta on paljon ilmaisia verkkokursseja ja näihin kannattaa kuluttaa aikaa. Työkalut ovat jo olemassa, nyt pitää ryhtyä kokeilemaan.

Merilehdon mukaan tekoäly muuttaa monta asiaa työelämässä. Koneiden kanssa ihmisen ei kannata ryhtyä kisaamaan, sillä ”excel voittaa laskentatehtävissä aina”. – Uskon, että jatkossa tärkein työelämätaito on tunne ja empatia, Merilehto päätti.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2