JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietokirjailija Antti Merilehto kehotti tänään FiCom Forum -tapahtumassa kaikkia yrityksiä ryhtymään tekoälyn hyödyntämiseen heti. – Jos et hyödynnä dataa liiketoiminnassa, on energiatehokkainta sammuttaa valot firmasta jo nyt, Merilehto jyrähti.

Merilehto on kirjoittanut tekoälystä oppaan johtajille (Tekoäly – matkaopas johtajalle). Kirja sisältää paljon esimerkkejä tekoälyn käytöstä. Kuten Googlen datakeskuksesta, jonka energiankulutusta parhaat professorit yrittivät kutistaa. – Hei saivat leikattua kulutusta alle prosentin. Tekoälyn avulla siitä leikattiin 15 prosenttia.

Tekoäly auttaa Merilehdon mukaan tekemään niitä asioita paremmin, joissa ihminen on hyvä. GO-lautapelin maailmanmestarin tappio AlphaGO-tekoälylle oli tästä erittäin hyvä esimerkki.

- Kone päihitti parhaan pelaajan ja lopetti samalla 2500 vuoden mittaisen ihmisen valtakauden tässä vaikeassa pelissä.

Merilehto kirjoitti kirjansa yritysjohtajille, joille ei ole aikaa ”kalenteribingonsa” keskellä pysähtyä miettimään, mihin asioita pitäisi viedä tai miten tekoälyä pitäisi hyödyntää. Keskeinen yrityksille suunnattu viesti oli, ettei tekoälyn kanssa kannata hukata enää hetkeäkään.

- Tekoälystä ja syväoppimisesta on paljon ilmaisia verkkokursseja ja näihin kannattaa kuluttaa aikaa. Työkalut ovat jo olemassa, nyt pitää ryhtyä kokeilemaan.

Merilehdon mukaan tekoäly muuttaa monta asiaa työelämässä. Koneiden kanssa ihmisen ei kannata ryhtyä kisaamaan, sillä ”excel voittaa laskentatehtävissä aina”. – Uskon, että jatkossa tärkein työelämätaito on tunne ja empatia, Merilehto päätti.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template