JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietokirjailija Antti Merilehto kehotti tänään FiCom Forum -tapahtumassa kaikkia yrityksiä ryhtymään tekoälyn hyödyntämiseen heti. – Jos et hyödynnä dataa liiketoiminnassa, on energiatehokkainta sammuttaa valot firmasta jo nyt, Merilehto jyrähti.

Merilehto on kirjoittanut tekoälystä oppaan johtajille (Tekoäly – matkaopas johtajalle). Kirja sisältää paljon esimerkkejä tekoälyn käytöstä. Kuten Googlen datakeskuksesta, jonka energiankulutusta parhaat professorit yrittivät kutistaa. – Hei saivat leikattua kulutusta alle prosentin. Tekoälyn avulla siitä leikattiin 15 prosenttia.

Tekoäly auttaa Merilehdon mukaan tekemään niitä asioita paremmin, joissa ihminen on hyvä. GO-lautapelin maailmanmestarin tappio AlphaGO-tekoälylle oli tästä erittäin hyvä esimerkki.

- Kone päihitti parhaan pelaajan ja lopetti samalla 2500 vuoden mittaisen ihmisen valtakauden tässä vaikeassa pelissä.

Merilehto kirjoitti kirjansa yritysjohtajille, joille ei ole aikaa ”kalenteribingonsa” keskellä pysähtyä miettimään, mihin asioita pitäisi viedä tai miten tekoälyä pitäisi hyödyntää. Keskeinen yrityksille suunnattu viesti oli, ettei tekoälyn kanssa kannata hukata enää hetkeäkään.

- Tekoälystä ja syväoppimisesta on paljon ilmaisia verkkokursseja ja näihin kannattaa kuluttaa aikaa. Työkalut ovat jo olemassa, nyt pitää ryhtyä kokeilemaan.

Merilehdon mukaan tekoäly muuttaa monta asiaa työelämässä. Koneiden kanssa ihmisen ei kannata ryhtyä kisaamaan, sillä ”excel voittaa laskentatehtävissä aina”. – Uskon, että jatkossa tärkein työelämätaito on tunne ja empatia, Merilehto päätti.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template