JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietokirjailija Antti Merilehto kehotti tänään FiCom Forum -tapahtumassa kaikkia yrityksiä ryhtymään tekoälyn hyödyntämiseen heti. – Jos et hyödynnä dataa liiketoiminnassa, on energiatehokkainta sammuttaa valot firmasta jo nyt, Merilehto jyrähti.

Merilehto on kirjoittanut tekoälystä oppaan johtajille (Tekoäly – matkaopas johtajalle). Kirja sisältää paljon esimerkkejä tekoälyn käytöstä. Kuten Googlen datakeskuksesta, jonka energiankulutusta parhaat professorit yrittivät kutistaa. – Hei saivat leikattua kulutusta alle prosentin. Tekoälyn avulla siitä leikattiin 15 prosenttia.

Tekoäly auttaa Merilehdon mukaan tekemään niitä asioita paremmin, joissa ihminen on hyvä. GO-lautapelin maailmanmestarin tappio AlphaGO-tekoälylle oli tästä erittäin hyvä esimerkki.

- Kone päihitti parhaan pelaajan ja lopetti samalla 2500 vuoden mittaisen ihmisen valtakauden tässä vaikeassa pelissä.

Merilehto kirjoitti kirjansa yritysjohtajille, joille ei ole aikaa ”kalenteribingonsa” keskellä pysähtyä miettimään, mihin asioita pitäisi viedä tai miten tekoälyä pitäisi hyödyntää. Keskeinen yrityksille suunnattu viesti oli, ettei tekoälyn kanssa kannata hukata enää hetkeäkään.

- Tekoälystä ja syväoppimisesta on paljon ilmaisia verkkokursseja ja näihin kannattaa kuluttaa aikaa. Työkalut ovat jo olemassa, nyt pitää ryhtyä kokeilemaan.

Merilehdon mukaan tekoäly muuttaa monta asiaa työelämässä. Koneiden kanssa ihmisen ei kannata ryhtyä kisaamaan, sillä ”excel voittaa laskentatehtävissä aina”. – Uskon, että jatkossa tärkein työelämätaito on tunne ja empatia, Merilehto päätti.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template