JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Globaalisti yhteenliitettyjä datakeskuksia operoiva Equinix on julkistanut SmartKey-palvelun, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä keskitettyä pilvipalveluiden salausavainten hallintaa ja salausta palveluna. Uusi palvelu yksinkertaistaa ja parantaa tietoturvaa merkittävästi.

SmartKey nojautuu Equinixin maailmanlaajuiseen alustaan, jossa on noin kaksisataa kansainvälistä datakeskusta ja joista kuusi on Suomessa. Asiakkaat voivat säilöä pilvipalveluiden salausavaimia turvallisesti lähellä dataa hybridi- ja monipilviympäristöissä, mutta kuitenkin siten, että avaimet pysyvät erillään datasta. Myös avaimet itse salataan.

Riippumaton SmartKey on alan ensimmäinen maailmanlaajuisesti saatavilla oleva keskitetty salausavainten hallinnan ja salauksen ratkaisu. Se generoi ja tallentaa salausavaimia turvallisesti sekä integroituu niin julkisiin kuin yksityisiin pilviin. Edut tulevat esiin varsinkin epäyhtenäisissä IT-ympäristöissä, joissa on käytössä sekä yksityisiä että julkisia pilvipalveluita ja niiden yhdistelmiä.

SmartKey tekee avaimien hallinnan yksinkertaiseksi, koska sen ansiosta organisaatio ei enää tarvitse eri salausavaimia eri pilviin. Se myös varmistaa, että organisaation tietoturvapolitiikkaa noudatetaan verkon reunalla.

- SmartKey ratkaisee joukon ongelmia, joita yhä useammat yritykset myös Suomessa kohtaavat. Ilman SmartKeytä salausavainten hallinta tulee kalliiksi, hankalaksi ja riskialttiiksi, kun organisaatioiden pitää huolehtia jokaisen käytetyn palvelun salausavaimista erikseen. Lisäksi avaimia saatetaan säilyttää siellä missä datakin sijaitsee, mikä on tietoturvan kannalta arveluttavaa, Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen sanoo.

SmartKey täyttää tiukimmatkin kryptografian ja tietoturvan vaatimukset, kuten Yhdysvaltain liittovaltion viranomaisten FIPS 140 -standardin. Palvelu hyödyntää Fortanix-yhtiön laitetta ja salausteknologiaa avainten yksityisyyden suojaamiseksi. Käytetty teknologia takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

SmartKey on saatavilla ympäri maailmaa, ja Equinixin asiakkaat voivat kokeilla sitä 30 päivän ajan sitoumuksetta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2