JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Globaalisti yhteenliitettyjä datakeskuksia operoiva Equinix on julkistanut SmartKey-palvelun, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä keskitettyä pilvipalveluiden salausavainten hallintaa ja salausta palveluna. Uusi palvelu yksinkertaistaa ja parantaa tietoturvaa merkittävästi.

SmartKey nojautuu Equinixin maailmanlaajuiseen alustaan, jossa on noin kaksisataa kansainvälistä datakeskusta ja joista kuusi on Suomessa. Asiakkaat voivat säilöä pilvipalveluiden salausavaimia turvallisesti lähellä dataa hybridi- ja monipilviympäristöissä, mutta kuitenkin siten, että avaimet pysyvät erillään datasta. Myös avaimet itse salataan.

Riippumaton SmartKey on alan ensimmäinen maailmanlaajuisesti saatavilla oleva keskitetty salausavainten hallinnan ja salauksen ratkaisu. Se generoi ja tallentaa salausavaimia turvallisesti sekä integroituu niin julkisiin kuin yksityisiin pilviin. Edut tulevat esiin varsinkin epäyhtenäisissä IT-ympäristöissä, joissa on käytössä sekä yksityisiä että julkisia pilvipalveluita ja niiden yhdistelmiä.

SmartKey tekee avaimien hallinnan yksinkertaiseksi, koska sen ansiosta organisaatio ei enää tarvitse eri salausavaimia eri pilviin. Se myös varmistaa, että organisaation tietoturvapolitiikkaa noudatetaan verkon reunalla.

- SmartKey ratkaisee joukon ongelmia, joita yhä useammat yritykset myös Suomessa kohtaavat. Ilman SmartKeytä salausavainten hallinta tulee kalliiksi, hankalaksi ja riskialttiiksi, kun organisaatioiden pitää huolehtia jokaisen käytetyn palvelun salausavaimista erikseen. Lisäksi avaimia saatetaan säilyttää siellä missä datakin sijaitsee, mikä on tietoturvan kannalta arveluttavaa, Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen sanoo.

SmartKey täyttää tiukimmatkin kryptografian ja tietoturvan vaatimukset, kuten Yhdysvaltain liittovaltion viranomaisten FIPS 140 -standardin. Palvelu hyödyntää Fortanix-yhtiön laitetta ja salausteknologiaa avainten yksityisyyden suojaamiseksi. Käytetty teknologia takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

SmartKey on saatavilla ympäri maailmaa, ja Equinixin asiakkaat voivat kokeilla sitä 30 päivän ajan sitoumuksetta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template