JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun kaikki maailman laitteet imurista jääkaappiin liitetään verkkoon, herää tietenkin kysymys, voiko tällaisen laitteen kaapata vaikkapa johonkin epäilyttävään käyttöön? Kyllä voi, sanoi F-Securen kuluttajapuolen tietoturvatuotteista vastaava Kristian Järnefelt eilen FiCom Forum -tapahtumassa.

- Kun äly laitteissa lisääntyy, alkaa tutkimusjohtajamme Mikko Hyppösen laki päteä. Älykäs on samalla aina haavoittuva. Jääkaappisi voi olla jo osallistunut palvelunestohyökkäykseen, etkä vain tiedä sitä, Järnefelt varoitteli.

Järnefeltin mukaan Mirai-bottihyökkäys pari vuotta sitten oli iso herätys. – Mirai otti haltuun ison osan internetiä. Reitittimet lakkasivat toimimasta, palvelut lakkasivat toimimasta ja mukana oli Airbnb:n ja Twitterin kaltaisia suosittuja, isoja palveluja.

Miksi minun pitäisi sitten välittää siitä, että joku laite osallistuu palvelunestohyökkäykseen, Järnefelt kysyi. – Se vastaa sitä, että jättäisi talonsa takaoven auki.

Näin ei tietenkään kannata tehdä. Toisaalta jo yksinkertaiset asiat nostavat rikollisten rimaa. - Pidetään huolta, että laitteet ovat suojattuja ja päivitettyjä, pidetään huolta, että etäkäyttö tapahtuu luotettavan pilvipalvelun tarjoajan kautta, Järnefelt neuvoo.

FiCom Forumin yksi pääteemoista oli tekoäly. F-Securelle se on tuttu tekniikka. – Olemme hyödyntäneet tekoälyä jo yli 10 vuotta.

Järneelt kertoi, että 15 vuotta sitten F-Secure sai noin sata haittaohjelmanäytettä viikossa. – Nyt niitä tulee miljoona päivässä. On selvää, ettei sellaista volyymiä pysty hallitsemaan käyttäjiä skannaamalla.

Tekoälyyn turvaavat myös verkkorikolliset. Valtiolliset toimijat ovat alkaneet hyödyntää tekoälyä hyvin räätälöityjen hyökkäysten kehittämisessä. Tällöin tekoäly hyödyntää kaikkea meistä olemassa olevaa dataa ja lähettää kalasteluja, joita on mahdotonta ymmärtää koneen tekemiksi.

- Lopulta kisa verkkorikollisten ja tietoturvayritysten väillä muuttaa tekoälyjen väliseksi sodaksi, Järnefelt ennustaa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template