JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HERE Technologies ilmoittaa kehittäneensä autonvalmistajille uuden OTA-päivitystekniikan. OTA Connectin avulla autojen ohjelmistoja voidaan päivittä pilvestä turvallisesti.

Ilmateitse tapahtuvat päivitykset ovat yleistymässä autoissa nopeasti. Autoissa on yhä enemmän järjestelmiä, joiden ominaisuuksia voidaan parantaa päivittävällä niiden ohjelmisto. Ilmateitse päivittäminen on erittäin paljon taloudellisempaa kuin perinteinen tapa eli koko mallin takaisinkutsu softapäivitystä varten.

Tällä hetkellä HERE tarjoaa tekniikkaansa erillistuotteena, mutta se tullaan integroimaan sen ajoneuvojen ohjelmistopaketteihin. Tekniikka sopii hyvin myös robottien ja drone-lennokkisen päivitykseen.

OTA Connect perustuu avoimeen teknologiaan, joten se ei ole valmistajakohtainen. HERE itse arvioi, että robottiautoissa tarvitaan säännöllisiä, miljoonia koodirivejä sisältäviä päivityksiä, joiden asentaminen paikallisesti ei ole käytännössä mahdollista.

Autojen ohjelmistojen OTA-päivitys ei tietenkään ole mikään uusi asia. Esimerkiksi Tesla on tehnyt niin jo pitkään.

HERE:n tekniikan kehitti berliiniläinen Advanced Telematic Systems, jonka HERE osti tammikuussa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template