JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HERE Technologies ilmoittaa kehittäneensä autonvalmistajille uuden OTA-päivitystekniikan. OTA Connectin avulla autojen ohjelmistoja voidaan päivittä pilvestä turvallisesti.

Ilmateitse tapahtuvat päivitykset ovat yleistymässä autoissa nopeasti. Autoissa on yhä enemmän järjestelmiä, joiden ominaisuuksia voidaan parantaa päivittävällä niiden ohjelmisto. Ilmateitse päivittäminen on erittäin paljon taloudellisempaa kuin perinteinen tapa eli koko mallin takaisinkutsu softapäivitystä varten.

Tällä hetkellä HERE tarjoaa tekniikkaansa erillistuotteena, mutta se tullaan integroimaan sen ajoneuvojen ohjelmistopaketteihin. Tekniikka sopii hyvin myös robottien ja drone-lennokkisen päivitykseen.

OTA Connect perustuu avoimeen teknologiaan, joten se ei ole valmistajakohtainen. HERE itse arvioi, että robottiautoissa tarvitaan säännöllisiä, miljoonia koodirivejä sisältäviä päivityksiä, joiden asentaminen paikallisesti ei ole käytännössä mahdollista.

Autojen ohjelmistojen OTA-päivitys ei tietenkään ole mikään uusi asia. Esimerkiksi Tesla on tehnyt niin jo pitkään.

HERE:n tekniikan kehitti berliiniläinen Advanced Telematic Systems, jonka HERE osti tammikuussa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template