JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HERE Technologies ilmoittaa kehittäneensä autonvalmistajille uuden OTA-päivitystekniikan. OTA Connectin avulla autojen ohjelmistoja voidaan päivittä pilvestä turvallisesti.

Ilmateitse tapahtuvat päivitykset ovat yleistymässä autoissa nopeasti. Autoissa on yhä enemmän järjestelmiä, joiden ominaisuuksia voidaan parantaa päivittävällä niiden ohjelmisto. Ilmateitse päivittäminen on erittäin paljon taloudellisempaa kuin perinteinen tapa eli koko mallin takaisinkutsu softapäivitystä varten.

Tällä hetkellä HERE tarjoaa tekniikkaansa erillistuotteena, mutta se tullaan integroimaan sen ajoneuvojen ohjelmistopaketteihin. Tekniikka sopii hyvin myös robottien ja drone-lennokkisen päivitykseen.

OTA Connect perustuu avoimeen teknologiaan, joten se ei ole valmistajakohtainen. HERE itse arvioi, että robottiautoissa tarvitaan säännöllisiä, miljoonia koodirivejä sisältäviä päivityksiä, joiden asentaminen paikallisesti ei ole käytännössä mahdollista.

Autojen ohjelmistojen OTA-päivitys ei tietenkään ole mikään uusi asia. Esimerkiksi Tesla on tehnyt niin jo pitkään.

HERE:n tekniikan kehitti berliiniläinen Advanced Telematic Systems, jonka HERE osti tammikuussa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2