JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kesäkuussa 1998 kerrottiin kotimaisessa Prosessori-lehdessä aivan uudesta RF-tekniikasta, jota haluttiin standardoida matkapuhelimien väliseen tiedonsiirtoon. Vapaalla 2,45 gigahertsin alueella uusi RF-tekniikka yltäisi 730 kilobitin datansiirtoon sekunnissa.

Uusi tekniikka oli nimeltään Bluetooth, joka oli kehitetty vuonna 1994. Sitä halusivat standardiksi IBM, Nokia, Ericsson, Motorola ja Intel. Piirisarjaa kehitti Intel ja RF-osaa Ericsson.

Matkapuhelimien välillä oli aiemminkin voitu siirtää dataa, mutta tämä tapahtui infrapunalinkin välityksellä. Kehittäjien roadmapissa oli jo 2 megabitin Bluetooth-piiri, joka olisi mullistava ratkaisu matkapuhelimiin.

Bluetooth SIG -järjestö perustettiin myöhemmin samana vuonna. Tekniikan 1.0-standardi valmistui vuonna 1999. Vuonna 2000 markkinoille tuli ensimmäinen piirisarja, jossa samalle sirulle oli yhdistetty RF-osa, kantataajuustoiminnot, mikroprosessori ja Bluetooth-protokolla.

Samana vuonna markkinoille tuli ensimmäinen Bluetooth-matkapuhelin. Kunnia meni Ericssonin T36-mallille.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template