JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelinten myynti kääntyi kasvuun vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Gartnerin mukaan älypuhelimia myytiin tammi-maaliskuussa 34 miljoonaa kappaletta. Tämä on 84 prosenttia kaikista myydyistä matkapuhelimista.

Eniten älypuhelimia myi Samsung, kaikkiaan 78,5 miljoonaa kappaletta. Korealaisvalmistajan myyntimäärä kutistui hieman, samoin markkinaosuus 20,5 prosenttiin.

Apple kasvatti iPhone-myyntimääränsä 54,1 miljoonaan ja markkinaosuutensa 14,1 prosenttiin. Huawei onnistui lisäämään myyntiään reilulla kuudella miljoonalla laitteella eli 40,4 miljoonaan älypuhelimeen. Samalla markkinaosuus kasvoi yli 10 prosentin ensimmäistä kertaa.

Huawein lisäksi markkinoiden voittajana voidaan pitää Xiaomia. Se nosti myyntimääränsä 12,7 miljoonasta 28,5 miljoonaan ja meni OPPOn ohi valmistajien listalla 7,4 prosentin markkinaosuudella.

85,9 prosenttia älypuhelimia oli varustettu Android-käyttöjärjestelmällä. iOS:n osuus oli 14,1 prosenttia. Windowsin markkinaosuus kirjataan nyt lukemin 0,0 prosenttia. Windows-puhelimia myytiin tammi-maaliskuussa 131,1 tuhatta kappaletta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template