JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole helppoa olla robottiauto tai edes ajaa autonomisessa moodissa. Jokainen kolari raportoidaan välittömästi ympäri maailmaa. Tällä kertaa onnettomuuteen ajautui Tesla, joka törmäsi poliisiautoon Kaliforniassa.

Kaikkiaan viimeisen vuoden aikana autopilotilla ajaneet autot ovat joutuneet viiteen kolariin. Näistä kolme on vaatinut ihmisuhreja. Kaksi kuolonkolareista ajettiin Teslalla ja yksi Über-taksina toimineella Volvolla.

Laguna Beachin poliisilaitoksen mukaan autopilotilla ajanut Tesla törmäsi pysäköityyn poliisiautoon. Poliisiautossa ei ollut törmäyshetkellä ketään ja Tesla-kuskikin sai vain vähäisiä vammoja.

Tesla on kommentoinut onnettomuutta sanoen, että autopilotti-toimintoa käytettäessä ajoneuvon kuljettajan on säilytettävä auton hallinta/kontrolli kaikkina aikoina. Vastuustaan Tesla pääsee sillä, että Autopilot-toimintoa pääsee käyttämään vain ruksaamalla käyttöehdoista, että tämän kohdan ymmärtää.

USA:ssa Teslaa on vaadittu estämään autopilotin käyttö ennen kuin siitä on saatu kehitettyä turvallisempi.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2