JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole helppoa olla robottiauto tai edes ajaa autonomisessa moodissa. Jokainen kolari raportoidaan välittömästi ympäri maailmaa. Tällä kertaa onnettomuuteen ajautui Tesla, joka törmäsi poliisiautoon Kaliforniassa.

Kaikkiaan viimeisen vuoden aikana autopilotilla ajaneet autot ovat joutuneet viiteen kolariin. Näistä kolme on vaatinut ihmisuhreja. Kaksi kuolonkolareista ajettiin Teslalla ja yksi Über-taksina toimineella Volvolla.

Laguna Beachin poliisilaitoksen mukaan autopilotilla ajanut Tesla törmäsi pysäköityyn poliisiautoon. Poliisiautossa ei ollut törmäyshetkellä ketään ja Tesla-kuskikin sai vain vähäisiä vammoja.

Tesla on kommentoinut onnettomuutta sanoen, että autopilotti-toimintoa käytettäessä ajoneuvon kuljettajan on säilytettävä auton hallinta/kontrolli kaikkina aikoina. Vastuustaan Tesla pääsee sillä, että Autopilot-toimintoa pääsee käyttämään vain ruksaamalla käyttöehdoista, että tämän kohdan ymmärtää.

USA:ssa Teslaa on vaadittu estämään autopilotin käyttö ennen kuin siitä on saatu kehitettyä turvallisempi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template