JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ei ole helppoa olla robottiauto tai edes ajaa autonomisessa moodissa. Jokainen kolari raportoidaan välittömästi ympäri maailmaa. Tällä kertaa onnettomuuteen ajautui Tesla, joka törmäsi poliisiautoon Kaliforniassa.

Kaikkiaan viimeisen vuoden aikana autopilotilla ajaneet autot ovat joutuneet viiteen kolariin. Näistä kolme on vaatinut ihmisuhreja. Kaksi kuolonkolareista ajettiin Teslalla ja yksi Über-taksina toimineella Volvolla.

Laguna Beachin poliisilaitoksen mukaan autopilotilla ajanut Tesla törmäsi pysäköityyn poliisiautoon. Poliisiautossa ei ollut törmäyshetkellä ketään ja Tesla-kuskikin sai vain vähäisiä vammoja.

Tesla on kommentoinut onnettomuutta sanoen, että autopilotti-toimintoa käytettäessä ajoneuvon kuljettajan on säilytettävä auton hallinta/kontrolli kaikkina aikoina. Vastuustaan Tesla pääsee sillä, että Autopilot-toimintoa pääsee käyttämään vain ruksaamalla käyttöehdoista, että tämän kohdan ymmärtää.

USA:ssa Teslaa on vaadittu estämään autopilotin käyttö ennen kuin siitä on saatu kehitettyä turvallisempi.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template