JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia-puhelimia kehittävän HMD Globalin aloitus on ollut vähintäänkin tyydyttävä, monilla mittareilla jopa yllättävän hyvä. Samalla yritys pukkaa uusia malleja markkinoille kiihtyvällä tahdilla. Se oli vähän vanhankin Nokian vika, mutta onko HMD Global vaarassa hukkua malliviidakkoonsa?

Eilen Nokia esitteli päivitetyt versiot Nokia 5-, Nokia 3- ja Nokia 2-malleistaan. Niiden nimeksi tulivat Nokia 5.1, Nokia 3.1 ja Nokia 2.1. Nimet voivat olla vain insinöörin keksimiä ja tekniikan historia on täynnä esimerkkejä, joissa insinööri pilaa hyvänkin idean, koska ei ymmärrä markkinointia.

HMD Globalin ongelma tietysti on, että matkapuhelinhistoriassa on niin paljon erilaisia Nokia-nimiä. Vanhoina aikoina käytössä olivat kaikki 1000-9000-sarjat. Niiden lisäksi olivat C-, N- ja X-sarjat. Windows-aikana tuli Lumia. Ja näiden lisäksi on vielä koko joukko muita n-gageja ja muita.

Vanhaa malliviidakkoa voi verrata vaikkapa menestyneimpään brändiin eli iPhoneen. Reilun 10 vuoden taipaleella menestykseen on riittänyt käytännössä kymmenen eri mallia. Ehkäpä siitä voisi jokainen valmistaja ottaa oppia?

Yhtä kaikki, HMD Globalin uutuudet ovat kyllä mielenkiintoisia. Nokia 5.1 on saanut edeltäjäänsä verrattuna suuremman näytön ja 8-ytimisen Mediatek Helio P18 -prosessorin, joka on jopa 40 prosenttia tehokkaampi. Laitteen hintaa ei kerrottu.

Nokia 3.1 on puolestaan uusien nokialaisten suosituimman mallin seuraaja, joten malli on tärkeä HMD Globalin kannalta. Prosessori on Mediatek 6750, jossa on 8 ydintä edeltäjänsä neljän sijaan. Suorituskyvyn pitäisi kasvaa 50 prosenttia. Nokia 3.1 tulee myyntiin syksyn aikana 189 euron hintaan.

Nokia 2.1 on varustettu suurella 5,5-tuumaisella näytöllä, mutta 4000 milliampeeritunnin akulla se kestää yhdellä latauksella käytössä kaksi päivää. Käyttöjärjestelmä on Androidin kevyempi versio eli Go. Nokia 2.1:n hintaa ei myöskään kerrottu vielä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2