JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia-puhelimia kehittävän HMD Globalin aloitus on ollut vähintäänkin tyydyttävä, monilla mittareilla jopa yllättävän hyvä. Samalla yritys pukkaa uusia malleja markkinoille kiihtyvällä tahdilla. Se oli vähän vanhankin Nokian vika, mutta onko HMD Global vaarassa hukkua malliviidakkoonsa?

Eilen Nokia esitteli päivitetyt versiot Nokia 5-, Nokia 3- ja Nokia 2-malleistaan. Niiden nimeksi tulivat Nokia 5.1, Nokia 3.1 ja Nokia 2.1. Nimet voivat olla vain insinöörin keksimiä ja tekniikan historia on täynnä esimerkkejä, joissa insinööri pilaa hyvänkin idean, koska ei ymmärrä markkinointia.

HMD Globalin ongelma tietysti on, että matkapuhelinhistoriassa on niin paljon erilaisia Nokia-nimiä. Vanhoina aikoina käytössä olivat kaikki 1000-9000-sarjat. Niiden lisäksi olivat C-, N- ja X-sarjat. Windows-aikana tuli Lumia. Ja näiden lisäksi on vielä koko joukko muita n-gageja ja muita.

Vanhaa malliviidakkoa voi verrata vaikkapa menestyneimpään brändiin eli iPhoneen. Reilun 10 vuoden taipaleella menestykseen on riittänyt käytännössä kymmenen eri mallia. Ehkäpä siitä voisi jokainen valmistaja ottaa oppia?

Yhtä kaikki, HMD Globalin uutuudet ovat kyllä mielenkiintoisia. Nokia 5.1 on saanut edeltäjäänsä verrattuna suuremman näytön ja 8-ytimisen Mediatek Helio P18 -prosessorin, joka on jopa 40 prosenttia tehokkaampi. Laitteen hintaa ei kerrottu.

Nokia 3.1 on puolestaan uusien nokialaisten suosituimman mallin seuraaja, joten malli on tärkeä HMD Globalin kannalta. Prosessori on Mediatek 6750, jossa on 8 ydintä edeltäjänsä neljän sijaan. Suorituskyvyn pitäisi kasvaa 50 prosenttia. Nokia 3.1 tulee myyntiin syksyn aikana 189 euron hintaan.

Nokia 2.1 on varustettu suurella 5,5-tuumaisella näytöllä, mutta 4000 milliampeeritunnin akulla se kestää yhdellä latauksella käytössä kaksi päivää. Käyttöjärjestelmä on Androidin kevyempi versio eli Go. Nokia 2.1:n hintaa ei myöskään kerrottu vielä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template