JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet ei ole enää hypeä, vaan uusia ratkaisuja on Suomessakin siirretty vauhdilla liiketoimintaan. – IoT:llä ja digitalisaatiolla tehostetaan vanhoja prosesseja ja kehitetään uusia liiketoimintamalleja, sanoi metsäyhtiö Stora Ensolla digitalisaatioryhmää vetävä Antti Vuolle Arrow´n IoT Summit -tapahtumassa tänään.

Arrow´n seminaari osui ajan hermoon erittäin tarkasti. Sen todisti paikalle tullut 800 vierasta. Määrä on parisataa suurempi kuin viime vuonna ja samalla Arrow´n tilaisuudesta on kasvanut Pohjoismaiden tärkein IoT-tapahtuma.

Stora Enson kehitys kuvaa tavallaan hyvin sitä muutosta, mikä Suomessa on käynnissä. Antti Vuolli muistutti, että vuonna 2006 vielä 70 prosenttia yhtiön myynnistä tuli puusta. Viime vuonna 7 prosenttia tuli uusista tuotteista, joten perinteikäs metsäyritys on – hitaasti mutta varmasti – muuttumassa digitaaliseksi biotalousyritykseksi.

- Siirtymistä biotalouteen auttaa digitalisaatio. Sen parissa olemme tehneet systemaattisesti töitä kolmen vuoden ajan. 26 tuhannen työntekijän yrityksessä on pakko kehittää malleja siihen, miten digitalisaatio eri toiminnoissa toteutetaan, Vuolli korosti.

IoT:llä ei ole merkitystä, jos se ei tuo säästöjä. Onneksi säätökohtieta on perinteisessäkin teollisuusyrityksessä paljon. Stora Ensolla on esimerkiksi logistiikassa 400 kumppania ja 200 työntekijää. – IoT tekee tehtaiden toiminnan tehokkaammaksi, Vuolli painottaa.

Tällä hetkellä Stora Ensolla on 62 yksittäistä digitalointiprojektia. Tänä vuonna on jo robotisoitu yli 20 prosessia. - Aiemmin inventaario vei muutaman päivän henkilötyövoimalla. Nyt drone tekee saman 20 minuutissa. Tekniikka on nopeampi, luotettavampi ja vapauttaa ihmiset tekemään jotain muuta, Vuolli kehuu.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2