JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On jo pitkään tiedetty, että Tesla-sähköautojen ohjelmistot ovat Linuxia. Yhtiö on myös luvannut julkistaa lähdekoodinsa aitoon open source -henkeen. Nyt se lunastaa lupauksiaan. Gitbubista löytyy S- ja X-mallien koodia.

Ladattavissa oleva koodi sisältää esimerkiksi kuvatiedoston Autopilot-ohjelmistosta. Lisäksi voi tutustua Teslan Nvidia-prosessorilla toimivaan viihdejärjestelmään, kertoo ZDNet.

Tesla on saanut joiltakin käyttäjiltään valituksia siitä, ettei se noudata GPLv2-lisenssisäätnöjä, joiden mukaan lähdekoodi pitäisi olla kaikkien käytettävissä. Toisaalta autojen kohdalla ollaan avoimen koodin kanssa mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä tarkoitus ei varmaan ole, että kuka tahansa pääsee muuttelemaan kriittisten järjestelmien koodia.

Jos näin olisi, joku vatipää onnistuisi jossakin vaiheessa lataamaan autoonsa itse kyhäämänsä ohjelmiston. Tällainen olisi vastuiden kannalta kestämätön tilanne.

Onneksi Teslan koodien perusteella kukaan ei kykene rakentamaan omaa Tesla-versiota. Ainakaan vielä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template