JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Atari 2600 oli pelikone, joka monen mielestä aloitti modernin pelaamisen aikakauden. Kun Atari ilmoitti suunnittelevansa uudenlaisen peli/multimediakoneen tuomista markkinoille, moni nostalgikko innostui. Nyt Atarin VCS-laite on Indiegogossa kerännyt yli 20-kertaisesti tavoitellun rahamäärän.

Atari tavoitteli uudelle Linux-pohjaiselle laitteelleen sadantuhannen dollarin rahoitusta. Tällä hetkellä kasassa on yli 2,2 miljoonaa, joten laite pääsee markkinoille. Toimitukset tosin alkavat vasta reilun vuoden kuluttua.

Uusi Atari VCS ei ole enää mikään pelkkä pelikone. Toki VCS:een on ladattu toistasataa klassikkopeliä vanhalta Atari-ajalta, mutta laite toimii myös kodin yleisenä viihdeyksikkönä. Ja puupintainen spesiaaliretroversio on jopa kaunis laite.

Pelkkä uusi konsoli maksaa parisataa dollaria. Sen päälle voi ostaa modernin peliohjaimen tai klassisen Atari-tikun uusitun version. Molemmat ohjaimet saa 59 dollarilla. Puupintainen erikoismalli ohjainten kera maksaa 300 dollaria.

Raudaltaan uusi Atari perustuu AMD:n Bristol Ridge A10 -prosessoriin ja Radeonin R7-grafiikkaan. RAM-muistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua, mutta sitä voi laajentaa rajattomasti USB-väylän ja SD-korttipaikan avulla.

Käyttöjärjestelmän on Ubuntusta viritetty versio, joten VCS taipuu moneen muuhunkin käyttöön. Uusia pelejä voi ladata Steamin kautta. Jos retroilu kiinnostaa, lisätietoja löytyy Indiegogosta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template