JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linus Torvalds vihjasi jo huhtikuussa, että seuraava uusi ydin saattaisi saada merkinnän 5.0. No, eilen Torvalds julkisti uuden kernelin ja sen nimeksi tuli 4.17. Maailmaan saa odottaa viitosta.

Torvalds paljasti huhtikuussa 4.17-ytimen kehitysprosessin aikana, että Linux-ytimessä on nyt yli kuusi miljoonaa git-objektia. Tämän takia olisi perusteltu nimetä seuraava versio numerolla 5.0. – Mutta en varmaan tee niin. Versionumerot eivät merkitse mitään, Torvalds sanoo postituslistalla.

Torvaldsin mukaan kernelissä siirrytään 5-polveen ”ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa”, mutta nyt siihen ei ollut mitään syytä. – Ehkäpä noin version 4.20:n kohdalla, kun minulta loppuvat sormet ja varpaat versionumeroinnin suhteen, siirrytään 5.0-versioon, Torvalds pohdiskelee.

Uusi 4.17-ydin on hyvin tyypillinen. Uutta ovat lukuisat ajuripäivitykset, verkkoarkkitehtuuriparannukset ja sarja nds32-korjauksia. Huomattavaa on se, että 4.17 on itse asiassa koodinmäärältään pienempi kuin 4.18. Tämä perustuu joidenkin kuolleiden CPU-arkkitehtuurien tuen päättymiseen.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template