JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen tehoelektroniikan komponentteja kehittävä LEM on esitellyt PCIM-messuilla uusia virtamuuntimia, joilla voidaan mitata vuotovirtoja aurinkopaneelien järjestelmissä. LDSR-muuntimet ovat edullisia ja kevyitä, kompaktin kokoisia komponentteja.

LDSR on erityisesti tarkoitettu mittaamaan 300 milliampeerin nimellisvuotovirtoja (maksimi 900 mA) 2 kilohertsin taajuudella. Sen pääsovellusalueena on ilman muuntajaa toteutetut aurinkopaneelipohjaiset invertterit, joita käytetään kotitalouksissa.

Vikavirrat tai vuotovirta, joita LDSR-malli on suunniteltu mittaamaan voivat nousta vikatapauksissa useamman tyyppisissä teollisuuden tai sähköntuoton skenaarioissa. Esimerkkejä ovat vikatilat kuten oikosulut tai maadoitusviat. Aurinkopaneelin liitäntä sähköverkkoon herättää turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä: vikatapauksissa järjestelmään voi muodostua järjestelmän lähellä liikkuville tai sen alueella oleskeleville henkilöille vaaratilanne.

LDSR-anturi asennettaan piirikortille ensiö- ja toisioliitäntöjen muodostamiseksi ja se tuottaa jännitelähdön. Muunnin sietää korkean 3300 ampeerin ylikuormituksen 100 mikrosekunnin pulssissa. Se tuo erittäin hyvän eristyksen ensiö- ja toisiopiirien välillä, kiitos pitkien ryömintävälien ja eristysetäisyyksien (7,1 mm).

Closed Loop Hall ASIC -ratkaisuun perustuva LDSR on suunnittelultaan ainutlaatuinen, sillä se sisältää integroidun ensiöjohtimen, joka sietää 35 ampeerin virran sekä vaihe- että nollajohtimessa. Tämän ansiosta yhteismuotoinen häiriönesto on erinomainen. LEM:n kehittämä ASIC-ohjainpiiri takaa erittäin hyvän tarkkuuden -40 ... +105 asteen lämpötila-alueella.

LDSR-muunnin toimii +5 VDC:n käyttöjännitteellä ja sen tyypillinen virrankulutus on vain 40 milliampeeria 300 mA:n vuoto- tai vikavirtaa mitattaessa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2