JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sveitsiläinen tehoelektroniikan komponentteja kehittävä LEM on esitellyt PCIM-messuilla uusia virtamuuntimia, joilla voidaan mitata vuotovirtoja aurinkopaneelien järjestelmissä. LDSR-muuntimet ovat edullisia ja kevyitä, kompaktin kokoisia komponentteja.

LDSR on erityisesti tarkoitettu mittaamaan 300 milliampeerin nimellisvuotovirtoja (maksimi 900 mA) 2 kilohertsin taajuudella. Sen pääsovellusalueena on ilman muuntajaa toteutetut aurinkopaneelipohjaiset invertterit, joita käytetään kotitalouksissa.

Vikavirrat tai vuotovirta, joita LDSR-malli on suunniteltu mittaamaan voivat nousta vikatapauksissa useamman tyyppisissä teollisuuden tai sähköntuoton skenaarioissa. Esimerkkejä ovat vikatilat kuten oikosulut tai maadoitusviat. Aurinkopaneelin liitäntä sähköverkkoon herättää turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä: vikatapauksissa järjestelmään voi muodostua järjestelmän lähellä liikkuville tai sen alueella oleskeleville henkilöille vaaratilanne.

LDSR-anturi asennettaan piirikortille ensiö- ja toisioliitäntöjen muodostamiseksi ja se tuottaa jännitelähdön. Muunnin sietää korkean 3300 ampeerin ylikuormituksen 100 mikrosekunnin pulssissa. Se tuo erittäin hyvän eristyksen ensiö- ja toisiopiirien välillä, kiitos pitkien ryömintävälien ja eristysetäisyyksien (7,1 mm).

Closed Loop Hall ASIC -ratkaisuun perustuva LDSR on suunnittelultaan ainutlaatuinen, sillä se sisältää integroidun ensiöjohtimen, joka sietää 35 ampeerin virran sekä vaihe- että nollajohtimessa. Tämän ansiosta yhteismuotoinen häiriönesto on erinomainen. LEM:n kehittämä ASIC-ohjainpiiri takaa erittäin hyvän tarkkuuden -40 ... +105 asteen lämpötila-alueella.

LDSR-muunnin toimii +5 VDC:n käyttöjännitteellä ja sen tyypillinen virrankulutus on vain 40 milliampeeria 300 mA:n vuoto- tai vikavirtaa mitattaessa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template