JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nürnbergissä on käynnissä tehoelektroniikan PCIM-messut ja sieltä tulee nyt jatkuvalla syötöllä tuotejulkistuksia. Yksi merkittävimmistä uutisista tuli saksalaiselta Infineonilta, joka kertoi ryhtyvänsä valmistamaan volyymeissä CoolGaN-komponentteja vuoden loppuun mennessä.

Piipohjainen tehoelektroniikka on monella tapaa jo tullut tiensä päähän. Sen tilalle on haettu ns. laajan kaistaeron (wide bandgap) materiaaleja. Näistä piikarbidi on jo päässyt vankkaan kaupallistamisen vauhtiin, mutta galliumnitridi on osoittautunut hankalaksi valmistaa.

Infineonin mukaan ongelmat ovat nyt takanapäin ja GaN-piirien monia etuja voidaan hyödyntää kaupallisissa tehoelektroniikan tuotteissa. Näihin etuihin kuuluvat korkeampi tehotiheys, selvästi parempi hyötysuhde ja alentuneet järjestelmäkustannukset.

PCMI-messuilla Infineon esittelee CoolGaN-tuoteperheen komponentteja eri sovelluksiin. Näytepiirejä se sanoo toimittavansa asiakkailleen jo nyt. Yhtiön mukaan sen GaN-piirien ominaisuudet ylittävät tähän asti demotut GaN-piirit.

Infineon lupaa CoolGaN-sarjan piirien eliniäksi 55 vuotta, mikä on 40 vuotta vaadittua enemmän. Piireillä voidaan tuottaa kaksinkertainen lähtöteho samassa koossa kuin piipohjaisissa tuotteissa, mikä säästää arvokasta tilaa teholähteissä.

Tuotantoon menevät ensimmäiseksi 400 ja 600 voltin HMET-piirit.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template