JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos kannettavan tietokoneen haluaa tällä hetkellä liittää verkkoon, se pitää tehdä joko wifi-yhteyden tai oman puhelimen 4G-yhteyden välityksellä. Ian koittaa aika, jolloin Windows 10 -kannettavat tukevat valmiiksi huippunopeita 4G- eli LTE-verkkoyhteyksiä.

Qualcomm on Taiwanin Computex-näyttelyssä lanseerannut yhdessä Samsungin kanssa uuden Snapdragon 850 -mobiilialustan. Siinä on samalle piirille tuotu X20-modeemi sekä AI-prosessori.

Läppärissä tämä tarkoittaa kolminkertaista koneoppimisalgoritmien suorityskykyä, jopa 1,2 gigabitin LTE-verkkoyhteyttä sekä 25 tunnin käyttöaikaa akkuvirralla normaalikäytössä.

Snapdragon 850 -prosessorit valmistetaan 10 nanometrin prosessissa, joten voidaan sanoa, että 10 nanometriä tuli läppäreihin älypuhelinpiirien puolelta. Intel ei vielä ole päässyt volyymituotantoon omissa 10 nanometrin x86-prosessoreissaan.

Qualcommin ensimmäinen läppäriprosessori oli Snapdragon 835, joka esiteltiin ennen Barcelonan Mobile World Congressia. Siihen perustuvia laitteita ovat tuoneet tarjolle Lenovo. HP ja Asus.

Eniten Arm-pohjaisissa läppäreissä mietityttää raudan suorituskyky. Toisaalta jo Snapdragon 835 -pohjaisilla läppäreillä voi akkuteholla toistaa Netflixiä jopa 28-29 tunnin ajan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template