JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Moni ajattelee IoT-verkkoa pienenä paikallisena toteutuksena, mutta tutkimusten mukaan jopa 40 prosenttia IoT-datasta on alueellista tai jopa globaalia. Globaalin IoT-verkon hallinta voi olla iso ongelma, mutta Nokian kehittämä WING-alusta ratkaisee asian.

WING (Worldwide IoT NEtowrk Grid) on Nokian viime vuonna lanseeraama palvelualusta. WING-tuotelinjaa vetää Nokialla Ankur Bhan. Hänen mukaansa WING ratkaisee erityisesti isojen IoT-verkkojen verkkovierailuun eli roamingiin liittyvät ongelmat.

- Roaming-säännöt tulevat kuluttajapuolelta. IoT-verkossa nämä säännöt eivät oikein toimi, koska laitteet ovat koko ajan roaming-tilassa. WING ratkaisee IoT:n liitettävyysongelmat paremmin kuin muut ratkaisut, Bhan kehuu.

WING-järjestelmässä joka markkina-alueella on oma johtava operaattori. Vastikään Nokia kertoi ensimmäisestä isosta WING-sopimuksesta USA:ssa, kun AT&T saatiin WING-asiakkaaksi.

WING-verkossa Nokia on perustanut eri puolille maailmaa 30 IoT-keskusta, joissa operaattorien IoT-asiakkaiden laitteita hallitaan. Laite pysyy koko ajan ”paikallisessa” verkossa, data ladataan paikalliseen keskukseen, mutta on yrityksen globaalien liiketoimintojen käytössä.

- Tavallaan olemme tehneet IoT-verkoille saman, minkä Amazon teki pilvipalveluille, Bhan kuvaa.

WING tukee periaatteessa erilaisia IoT-verkkotekniikoita. Nokian alustana se kuitenkin tähtää erityisesti 4G-verkon IoT-toteutuksiin eli lähinnä NB-IoT- ja LTE-M-toteutuksiin. Bhan itse uskoo vakaasti 3GPP-pohjaisten verkkojen lopulta voittavan IoT-verkkokisan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template