JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Moni ajattelee IoT-verkkoa pienenä paikallisena toteutuksena, mutta tutkimusten mukaan jopa 40 prosenttia IoT-datasta on alueellista tai jopa globaalia. Globaalin IoT-verkon hallinta voi olla iso ongelma, mutta Nokian kehittämä WING-alusta ratkaisee asian.

WING (Worldwide IoT NEtowrk Grid) on Nokian viime vuonna lanseeraama palvelualusta. WING-tuotelinjaa vetää Nokialla Ankur Bhan. Hänen mukaansa WING ratkaisee erityisesti isojen IoT-verkkojen verkkovierailuun eli roamingiin liittyvät ongelmat.

- Roaming-säännöt tulevat kuluttajapuolelta. IoT-verkossa nämä säännöt eivät oikein toimi, koska laitteet ovat koko ajan roaming-tilassa. WING ratkaisee IoT:n liitettävyysongelmat paremmin kuin muut ratkaisut, Bhan kehuu.

WING-järjestelmässä joka markkina-alueella on oma johtava operaattori. Vastikään Nokia kertoi ensimmäisestä isosta WING-sopimuksesta USA:ssa, kun AT&T saatiin WING-asiakkaaksi.

WING-verkossa Nokia on perustanut eri puolille maailmaa 30 IoT-keskusta, joissa operaattorien IoT-asiakkaiden laitteita hallitaan. Laite pysyy koko ajan ”paikallisessa” verkossa, data ladataan paikalliseen keskukseen, mutta on yrityksen globaalien liiketoimintojen käytössä.

- Tavallaan olemme tehneet IoT-verkoille saman, minkä Amazon teki pilvipalveluille, Bhan kuvaa.

WING tukee periaatteessa erilaisia IoT-verkkotekniikoita. Nokian alustana se kuitenkin tähtää erityisesti 4G-verkon IoT-toteutuksiin eli lähinnä NB-IoT- ja LTE-M-toteutuksiin. Bhan itse uskoo vakaasti 3GPP-pohjaisten verkkojen lopulta voittavan IoT-verkkokisan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template