JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä, eikä ongelma keskity vain suurimpiin kaupunkeihin. Identiteettivarkauksien määrä kasvaa nyt etenkin yli sadan tuhannen asukkaan kaupungeissa. Turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa uuden toimipisteen Kuopioon kesäkuussa.

Melkein joka kuudennen tuttava tai sukulainen on joutunut identiteettivarkauden uhriksi, selviää tuoreesta tutkimuksesta, jonka mySafety teetätti helmi-maaliskuussa. Nyt henkilötietovarkauksia tapahtuu yhä useammin muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Esimerkiksi asuntomurtoihin verrattuna identiteettivarkauksia tehtiin viime vuonna lähes seitsemän kertaa enemmän. Kolmasosa varkauksista tehdään sosiaalisen median avulla tai internetistä löytyvien tietojen avulla. Suomessa varastettiin viime vuonna yli 33 000 identiteettiä.

MySafetyn palveluilla ja vakuutuksilla on Suomessa noin 120 000 käyttäjää. Koska ongelma ei keskity vain suurimpiin kaupunkeihin, turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafety avaa ensimmäisen toimipisteensä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

MySafetyn yksikönjohtaja Johanna Abgottsponin mukaan henkilötietoja ei varasteta pelkästään yksityishenkilöiltä, vaan tällä hetkellä myös yritykset ovat kohteena. - Yrityspäättäjällä on suurempi riski joutua identiteettivarkauden uhriksi kuin muilla, Abgottspon sanoo.

- Tyypillinen esimerkki pk-yritykseen kohdistuvasta identiteettivarkaudesta on tilanne, jossa henkilö nostaa yrityksen nimissä alv-palautuksia tai hyödyntää yrittäjän identiteettiä ja esiintyy päättäjänä. Varas voi aiheuttaa hallaa koko liiketoiminnalle, Abgottspon kuvailee.

MySafetylla on Pohjoismaissa yhteensä 1,5 miljoonaa käyttäjää, joista Suomessa noin 120000.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template