JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Belgialaisessa IMEC-tutkimuskeskuksessa on kehitetty ensimmäinen yhden sirun tutkapiiri 140 gigahertsin alueelle. 28 nanometrin prosessissa valmistetulle piirille on integroitu kaikki tarvittava antenneja myöten.

IMECin mukaan Internationla Microwave Symposiumissa Philadelpiassa esitelty yhden sirun ratkaisu on tärkeä virstanpylväs lukuisten tutkapohjaisten anturiratkaisujen kehitystä. Näiden sovelluskohteet löytyvät rakennusten turvaratkaisuista, autonkuljettajien terveyden etämonitoroinnista, potilaiden syke- ja hengitysmonitoroinnista sekä koneiden eleohjauksesta.

Tutka on erittäin toimiva ratkaisu moneen kontaktoimattomaan havaitsemiseen. Niiden laajempi käyttöönotto edellyttää kuitenkin parempaa resoluutiota, pienempää kokoa, energiatehokkaampaa toimintaa ja halvempaa tuotantoa. Näihin kaikkiin IMECin tutkimus 140 gigahertsin tutkapiireissä tähtää.

Piiri koostuu kahdesta SISO-vastaanotinpiiristä (Single Input Single Output) ja taajuusmoduloidusta PLL-piiristä. Lisäksi piirillä on standardeja kaupallisia AD-muuntimia ja FPGA-osa. Suunnittelu on tehty Matlabilla.

Vastaanotinpiirin antenneilla päästään lähes 3dBi:n vahvistukseen. EIRP-tekniikalla (Effective Isotropic Radiated Power) päästään yli 9 dBm herkkyyteen. Vastaanottimen kohina-arvo on alle 6,4 desibeliä.

Vastaanotin toimii laajalla 10 gigahertsin taajuusalueella. Sen tehonkulutus pysyy jatkuvasti alle 500 milliwatissa. Tutkasignaalin prosessointi – suodatus ja esimerkiksi FFT-muunnos – tapahtuu piirin FPGA-osalla.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template