JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteissa tarvitaan nopeasti yhä tehokkaampaa suorituskykyä pienellä virralla sekä tiukkaa tietoturvaa. Microchip on tätä varten esitellyt markkinoiden ensimmäisen 32-bittisen ohjainpiirin, jossa tietoturva on integroitu ohjaimelle piiritasolla.

Kaksi uutta ohjainta ovat SAM L10 ja SAM L11. Ne perustuvat Arm:n Cortex-M23-ytimeen, jolta löytyy Arm TrustZone-lohko. Tämä on ohjelmoitava ympäristö, joka eristää sertifioidut kirjastot, IP-ytimet ja sovelluskoodin laitetasolla.

Microchipin mukaan piirien rakenne yhdessä TrustZone-toiminnallisuuden kanssa suojaa laitevalmistajien sovelluksia sekä etä- että fyysisiltä hyökkäyksiltä. Lisäksi molempien ohjaimen tehonkulutus on yhtiön mukaan ”alan alhaimpia”. Käytetyimmän benchmark-testin eli ULPMark-testin mukaan SAM L10:n lukema oli 405, mikä on yli 200 prosenttia parempi kuin parhaalla kilpailijalla.

Joustavuutta laitesuunnitteluun tuovat ohjaimien tuki kosketusnäytöille.

TrustZone-tekniikan lisäksi SAM L11-piirillä on integroitu salausmoduuli, joka tukee AES-, GCM- ja HSA-salausta/algoritmeja.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template