JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteissa tarvitaan nopeasti yhä tehokkaampaa suorituskykyä pienellä virralla sekä tiukkaa tietoturvaa. Microchip on tätä varten esitellyt markkinoiden ensimmäisen 32-bittisen ohjainpiirin, jossa tietoturva on integroitu ohjaimelle piiritasolla.

Kaksi uutta ohjainta ovat SAM L10 ja SAM L11. Ne perustuvat Arm:n Cortex-M23-ytimeen, jolta löytyy Arm TrustZone-lohko. Tämä on ohjelmoitava ympäristö, joka eristää sertifioidut kirjastot, IP-ytimet ja sovelluskoodin laitetasolla.

Microchipin mukaan piirien rakenne yhdessä TrustZone-toiminnallisuuden kanssa suojaa laitevalmistajien sovelluksia sekä etä- että fyysisiltä hyökkäyksiltä. Lisäksi molempien ohjaimen tehonkulutus on yhtiön mukaan ”alan alhaimpia”. Käytetyimmän benchmark-testin eli ULPMark-testin mukaan SAM L10:n lukema oli 405, mikä on yli 200 prosenttia parempi kuin parhaalla kilpailijalla.

Joustavuutta laitesuunnitteluun tuovat ohjaimien tuki kosketusnäytöille.

TrustZone-tekniikan lisäksi SAM L11-piirillä on integroitu salausmoduuli, joka tukee AES-, GCM- ja HSA-salausta/algoritmeja.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template