JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomi on sähköautoilun takapajula, sillä maassamme on vain 1600 rekisteröityä sähköautoa, joista puolet Tesloja. Amerikkalaislähtöinen Elek Rides haluaa lisätä sähköautojen määrää pääkaupunkiseudulla käynnistämällä palvelun, jossa sähköauton omistaja voi tarjota kyytejä älypuhelinsovelluksella Überin tapaan.

Alkuvaiheessa Elek Rides etsii pääkaupunkiseudulle 400 sähköauton haltijaa, joille Elek tarjoaa mahdollisuutta ansaita ajamalla kyytejä. Toiminta alkaa Helsingin keskusta-alueelta kun palveluun on liittynyt 20 kuljettajaa.

- Uusimmissa sähköautoissa on jo riittävän pitkä toimintamatka kyytipalvelukäyttöön. Vaikka sähköautot ovat vielä hankintahinnaltaan korkeampia kuin vastaavat polttomoottoriautot, tulevat ne käytössä huomattavasti edullisemmaksi, varsinkin kun ajetaan paljon, kuten kyytipalveluissa, kertoo Elek-kyytipalvelun viestintäpäällikkö George Kaplan.

Kysyntää kyydeille tulee pelkästään pääkaupunkiseudulla riittämään heti alussa jopa 400 sähköautolle, sillä suurin osa kuluttajista valitsee ympäristösyistä mieluiten sähköauton, jos se on helposti saatavilla eikä ole kalliimpi kuin muut vaihtoehdot.

- Palvelumme näyttää kyytien jakamisen uuden suunnan. Saasteettomat kulkuvälineet tulevat valtaamaan metropolit ja tämän ansiosta ilmansaasteet vähenevät merkittävästi ja suurkaupunkien ilmanlaatu paranee, Kaplan hehkuttaa.

- Koska kaikki automme ovat 100-prosenttisesti sähköisiä, on kaikilla kuljettajillamme sama, huomattavasti alhaisempi kulurakenne kuin kilpailijoilla, ja voimme siten tarjota heille parhaan ansaintamallin kyytipalveluissa, Kaplan jatkaa.

Saadakseen tarvittavan määrän kuljettajia palveluun, Elek-kyytipalvelu on neuvotellut edulliset rahoituspaketit parhaiten kyytipalvelukäyttöön soveltuvalle mallille, Renault Zoelle. Rahoituspaketin hyödyntäjälle maksetaan ajomäärien mukaan kasvavaa bonusta, sekä ajoissa käytetty sähkö korvataan.

Elek-sovelluksesta voi tilata sähköautokyydin kolmessa eri hintaluokassa: 1. Edullinen kyyti pienellä autolla, 2. Kyyti autolla, missä on tilaa tavaroille ja 3. Premium-kyyti sähköisellä edustusautolla. Lisäksi sovelluksesta voi myös valita sähköavusteisen polkupyörän. Polkupyörä toimitetaan tilaajalle ja päästyään perille matkustaja voi jättää pyörän mihin tahansa sopivaan paikkaan lukittuna. Palvelun liikkuva telakointiasema noutaa pyörän, ja toimittaa sen seuraavalle asiakkaalle.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template