JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Compulab on esitellyt uuden minikokoisen tietokoneen, joka käyttää valmiiksi Linux Mint 19 -järjestelmää. Mintbox Mini 2:ssa AMD:n prosessori on korvattu Intelin Celereon J3455-suorittimella. Kone on saanut lisää suorituskykyä, mutta tulee edelleen toimeen ilman tuuletinjäähdytystä. Silti täysveristä Mint-käyttöjärjestelmää pyörittävä kone on kooltaan vain tavallisen hiiren kokoinen.

Perusmalli maksaa 299 dollaria. Sillä saa neljä gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavun kiintolevyn Apollo Lake -sarjan prosessorin tueksi. Jos pulittaa 50 dollaria lisää, saa käyttöönsä tuplasti RAM-muistia ja tallennustila kasvaa 120 gigatavuun. Samalla käyttöön tulee kaksi USB 2.0 -liitäntää ja HDMI-ulostulo näytölle gigabitin Ethernet-väylä.

Toisaalta fyysisiä kaapeleita ei tarvita, sillä Mintbox Mini 2 tukee nopeaa 802.11ac-standardin wifi-yhteyttä. Muita laitteita voi liitää koneeseen Bluetoothin välityksellä.

Tietysti yksi myyntivaltti on Linux Mint 19, jota on kehuttu jopa käyttöjärjestelmältään kaikkein parhaimmaksi PC-alustaksi. Koneen myynti alkaa Amazonissa elokuussa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template