JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos haluaa integroida mobiili- ja satelliittiverkon yhteydet samaan laitteeseen – ja mihinpä niitä ei integroitaisi – pitää yleensä istuttaa eri antennit samaan laitteeseen, mikä vie arvokasta tilaa ja kasvattaa kustannuksia. Fractus Antennas on esitellyt antennin, joka suoriutuu molemmista signaaleista samanaikaisesti.

TRIO mXTEND -antenni on kooltaan 3 x 30 -millinen ja yhden millin paksu. Se tukee satelllittipuolelta GPS-, Galileo-, GLONASS- ja BeiDousignaaleja ja mobiiliverkoissa 2G-, 3G- ja LTE-yhteyksiä. Antenni voidaan virittää kunkin markkina-alueen spesifisten tarpeiden mukaan.

Teknisessä dokumentissaan Fractus esittelee evaluointikorttia, jolla on eri taajuuksilla viritetty antenni. Käytännön suunnittelussa komponentit antennin lähellä – LCD-näytöt, akut, kuoret. littimet jne. – vaikuttavat antennin suorituskykyyn. Siksi Fractuksen mukaan suositellaan kunkin verkon signaalinkäsittelyn aloittamista mahdollisimman lähellä antennituloa. Käytännössä tämä tarkoittaa 00402- ja 0603-kokoisten pintaliitoskomponenttien käyttöä.

Fractuksen dokumentissa esitellään antennin suorituskykyä sekä säteilykuvioita. Lue lisää täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template