JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eaton on esitellyt häiriöttömään sähkönsyöttöön uudenlaisen konttiratkaisun, joka yhdistää generaattorin ja UPS-laitteen. UPSG-kontti pitää niin datakeskuksen palvelimet kuin lääketieteen kuvantamislaitteet toiminnassa, tarvittaessa jopa yli 10 tunnin varakäyntiajalla.

UPSG-termi viittaa tietenkin UPS:n ja generaattorin yhdistelmään. Eatonin ratkaisu on pitkälti kotimaista osaamista, sillä generaattori tulee Agco Powerilta. Kontilla voidaan Eatonin omien superkondensaattorien avulla tasata myös hetkellisiä kuormia, jos kuormateho ylittää verkon syöttökyvyn.

Konttipohjaisuudesta on monia etuja. Ratkaisu voidaan toteuttaa nopeasti, ja samassa paketissa tulee jäähdytys, äänenvaimennus ja tarvittavat liitännät sekä ohjelmistot asiakkaan tarpeiden mukaan. Kapasiteetit yltävät 50 kilowatista aina 2400 kilowattiin asti.

UPSG-kontin hyödyt kävivät hyvin ilmi Eatonin kesäkuisessa demossa. Sähkökatkoksen tullessa kuormat turvataan superkondensaattoreilla, joista riittää tehoa 150 kilowatin verran jopa 23 sekunnin ajaksi. Demossa generaattori alkoi syöttää kuormaa 11 sekunnin jälkeen, joten kriittistenkin laitteiden toiminta on taattu.

Eaton toimittaa kontin mukana noin 300 litran vakiotankin dieselille, josta saa tarvittaessa varakäyntitehoa jopa 11 tunniksi. Kontin ”aivoina” toimii ATS-sähkökeskus, joka valvoo järjestelmää ja ohjaa syötönvaihtoa.

Eaton näkee UPSG:n isona haastajana nykyisille DRUPS-järjestelmille (Diesel rotary uninterruptible power supply), joka perustuu vauhtipyöräiseen UPS:een. Hinnaltaan UPSG on edullisempi, Eatonin mukaan hintaeroa tulee noin neljänneksen verran. 1250 kVA:n UPSG-kontin hinnaksi ilmoitettiin noin 750 tuhatta euroa.

UPSG-kontti on standardimitoilla 6,4 x 2,6 x 2,9 -metrinen. Painoa kontilla on varustelusta riippuen 6-9 tonnia. Se on eristetty ja lämmitetty, joten toiminta onnistuu -40...+40 asteen lämpötilassa. Kontin saa myös asiakkaan omiin väreihin maalattuna.

Iso osa sähkönsyötön nykykehityksestä selittyy superkondensaattorien kehityksellä. Vielä muutama vuosi sitten superkonkilla ei olisi voitu tuottaa suurien järjestelmien vaatimia kuormia riittävän pitkän aikaa, mutta kehitys on ollut nopeaa.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template