JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eaton on esitellyt häiriöttömään sähkönsyöttöön uudenlaisen konttiratkaisun, joka yhdistää generaattorin ja UPS-laitteen. UPSG-kontti pitää niin datakeskuksen palvelimet kuin lääketieteen kuvantamislaitteet toiminnassa, tarvittaessa jopa yli 10 tunnin varakäyntiajalla.

UPSG-termi viittaa tietenkin UPS:n ja generaattorin yhdistelmään. Eatonin ratkaisu on pitkälti kotimaista osaamista, sillä generaattori tulee Agco Powerilta. Kontilla voidaan Eatonin omien superkondensaattorien avulla tasata myös hetkellisiä kuormia, jos kuormateho ylittää verkon syöttökyvyn.

Konttipohjaisuudesta on monia etuja. Ratkaisu voidaan toteuttaa nopeasti, ja samassa paketissa tulee jäähdytys, äänenvaimennus ja tarvittavat liitännät sekä ohjelmistot asiakkaan tarpeiden mukaan. Kapasiteetit yltävät 50 kilowatista aina 2400 kilowattiin asti.

UPSG-kontin hyödyt kävivät hyvin ilmi Eatonin kesäkuisessa demossa. Sähkökatkoksen tullessa kuormat turvataan superkondensaattoreilla, joista riittää tehoa 150 kilowatin verran jopa 23 sekunnin ajaksi. Demossa generaattori alkoi syöttää kuormaa 11 sekunnin jälkeen, joten kriittistenkin laitteiden toiminta on taattu.

Eaton toimittaa kontin mukana noin 300 litran vakiotankin dieselille, josta saa tarvittaessa varakäyntitehoa jopa 11 tunniksi. Kontin ”aivoina” toimii ATS-sähkökeskus, joka valvoo järjestelmää ja ohjaa syötönvaihtoa.

Eaton näkee UPSG:n isona haastajana nykyisille DRUPS-järjestelmille (Diesel rotary uninterruptible power supply), joka perustuu vauhtipyöräiseen UPS:een. Hinnaltaan UPSG on edullisempi, Eatonin mukaan hintaeroa tulee noin neljänneksen verran. 1250 kVA:n UPSG-kontin hinnaksi ilmoitettiin noin 750 tuhatta euroa.

UPSG-kontti on standardimitoilla 6,4 x 2,6 x 2,9 -metrinen. Painoa kontilla on varustelusta riippuen 6-9 tonnia. Se on eristetty ja lämmitetty, joten toiminta onnistuu -40...+40 asteen lämpötilassa. Kontin saa myös asiakkaan omiin väreihin maalattuna.

Iso osa sähkönsyötön nykykehityksestä selittyy superkondensaattorien kehityksellä. Vielä muutama vuosi sitten superkonkilla ei olisi voitu tuottaa suurien järjestelmien vaatimia kuormia riittävän pitkän aikaa, mutta kehitys on ollut nopeaa.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template