JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uuden tekniikan tulo autoihin kestää aina vuosia. Näin on käynyt myös sivupeilit korvaaville kameroille, mutta tänä vuonna uudistus nähdään markkinoilla, kun Audin ensimmäinen täyssähkömalli e-tron tuodaan markkinoille.

Audi on esitellyt Tanskassa e-tronin prototyyppiä. Autossa sivupeilit on korvattu kameroilla, joiden kuvaama näkymä esitetään ovessa 7-tuumaisella OLED-näytöllä. Näyttö on istutettu oven muotoiluun.

Kusi ja matkustaja voi säätää kameran näkymää kosketusohjauksella. Kuva voidaan valita matka-ajoon, kääntämiseen ja pysäköimiseen. Lisäksi kuvaa voidaan tarkentaa ja zoomata haluttuun kohtaan.

Audin piti alunperin lanseerata e-tron markkinoille elokuussa, mutta kesäkuun lopulla yhtiö ilmoitti siirtävänsä lanseerausta toistaiseksi. Auton lähtöhinnaksi on ilmoitettu 80 000 euroa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template