JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Operaattorit lanseeraavat jo 5G-palveluja, mutta käytännössä kyse on edelleen kenttätesteissä olevista ratkaisuista päätelaitteiden puuttuessa. Englannin Bristolissa Blu Wireless demoaa mielenkiintoista 5G-laatuista yhteyttä millimetriaalloilla.

Kyse on heinäkuussa 2015 alkaneesta EU:n alaisesta 5G-Xhaul-projektin demosta, jossa Blue Wirelessin Typhoon-modeemia käytetään tuottamaan gigabittitasoinen laajakaistaverkko koko Bristolin alueelle. Modeei toimii yli 60 gigahertsin alueella.

Bristolin demossa lähettimiä on asennettu valotolppiin. Täten se muistuttaa totutukseltaan Nokian vetämää ja Spinversen koordinoimaa LuxTurrim5G-projektissa Espoon Kilossa. Bristolin projektissa ovat mukana esimerkiksi Huawei, Telefonica ja Bristolin yliopisto.

Typhoon-lähettimillä on Bristoliin historialliseen keskustaan luotu mes-tyyppinen verkko, jolla on testattu videoiden striimaamista kotitalouksiin. Bristol Is Open -projektissa Blu Wirelessin modeemi on asennettu jo yli 2000 valotolppaan, joten kyse on erittäin laajasta hankkeesta, jossa kaupunkiin tuodaan erittäin nopea langaton verkko.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template