JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Xiaomi on esitellyt älypuhelimen, joka sisältää monenlaista uutta käyttäjän tunnistamisen tekniikkaa. Kasvontunnistus onnistuu ams:n VCSEL-laserin avulla ja sormenjälkianturi on ensimmäistä kertaa missään puhelimessa toteutettu näytössä paineanturitekniikalla.

Mi8 Explorer Edition -malli vie tavallaan käyttäjän tunnistamista useamman askeleen eteenpäin. Itävaltalaisen ams:n PMSIL-piiri on VCSEL-tekniikkaan perustuva infrapunalaseri, joka valaisee kasvot. Piiri on kooltaan vain 3 x 3 x 1 -millinen.

PMSIL-piiri operoi ns. always on -moodissa. Näin puhelin on aina valmis tunnistamaan käyttäjänsä. Applen iPhone X:n tyyliin optiset anturit on Mi8:ssa integroitu puhelimen näytön yläreunan ”loveen”, mikä on tämän hetken puhelinsuunnittelun trendi.

Kasvontunnista mielenkiintoisempi taitaa sittenkin olla paineanturiin perustuva sormenjälkianturi, joka on markkinoiden ensimmäinen laatuaan. Kun ratkaisu perustuu paineanturiin, se ei kuluta jatkuvasti virtaa kuten ne ratkaisut, joissa näyttö täytyy valaista, jotta sormenjälkeä voidaan lukea.

Xiaomin uutuuden moottori perustuu Snapdragon 845 -sovellusprosessoriin ja 8 gigatavuun RAM-muistia, joten tehon pitäisi riittää. Laitteen takakansi on osin läpinäkyvä, joten se näyttää osan komponenteista. Osin tämä on huijausta, sillä takakannen yläreunassa näkyvät komponentit eivät ole oikeita. Tämä on erikoinen ratkaisu, josta jotkut tykkäävät, toiset eivät.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template