JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei on tuonut myyntiin kaksi uutuusläppäriä, joista varsinkin huippumalli Matebook X Pro yrittää selvästi haastaa Applen Macbook Pron asemaa markkinoiden kärkikannettavana.

Huawein mukaan MateBook X Pro tuo puhelimista tuttuja ominaisuuksia tietokonemaailmaan. Näytön reunat ovat puhelintyyliin hyvin ohuet, mikä tekee siitä erittäin modernin näköisen. Tässä vertailussa Macbookit näyttävät väistämättä vähän ikääntyneiltä.

MateBook X Pron runko on valmistettu lentokoneteollisuudestakin tutusta alumiinisekoituksesta, joten se on yhtä kestävä kuin kevytkin. Näyttö on aikaisempaa isompi 3000 x 2000 pikselin resoluutiolla ja 3:2-kuvasuhteella.

Näyttä Huawei kutsuu nimellä FullView, sillä se vie 91 prosenttia kannen pinta-alasta. Käytännössä 12-tuumaiseen runkoon mahtuu näyttö, jollainen olisi aiemmin ollut vain 13,9-tuumaisessa kannettavassa.

Huawein mukaan MateBook X Pro on ensimmäinen kannettava, jossa on virtaa säästävä LTPS-paneeli, jollaisia on aiemmin käytetty muun muassa matkapuhelimissa. Kannettavan Eye Comfort Mode -tila vähentää sinistä valoa, suojaten käyttäjän silmiä.

Pieni koko on edellyttänyt joitakin erikoisratkaisuja. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu virtanappulaan. Kamera nousee tarvottaessa ylös näppäimistöstä. Kamera olisi ollut vaikea sijoittaa näytön yläreunaan ja alas painettuna ratkaisu toimii myös tietoturvan kannalta.

MateBook X Pro prosessori on kahdeksannen sukupolven Intel Core i7, jollaista Macbookeista ei vielä löydy. Testeissä tämä näkynee pienenä suorituskykyetuna ainakin peleissä. Erillinen Nvidia GeForce MX150 -näytönohjain tuonee riittävästi tehoa myös pelaajille.

Entä se Macbookin haastaminen? Jos pitää pelaamisesta, Matebook X Pro voi olla juuri oikea kone, vaikkakaan 1899 euron hinta ei ole mikään halpa. Suurin kompastuskivi läppärissä on käyttöjärjestelmä, siinä Macbookit vetävät edelleen pidemmän korren.

Samaan aikaan Matebook X Pron kanssa Huawei toi tarjolle Matebook D:n, jonka hinta on 999 euroa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template