JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen Erillisverkot varautuu monikymmenkertaiseen viranomaisverkko VIRVEn kuormitukseen normaaliin verrattuna Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikaan. Lisäkapasiteetti varmistetaan keskeissä kohteissa siirrettävillä tukiasemilla.

VIRVEn liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvistin mukaan kapasiteettiä on lisätty kohteisiin, joissa huippuvieraat pitävät kokousta tai majoittuvat. - Kapasiteettia voidaan lisätä pysyvästi lisäämällä radioyksiköitä nykyisiin tukiasemiin tai tuomalla alueelle siirrettäviä Virve-tukiasemia, Vinkvist selventää.

Kasvava liikenne ja huippukokouksen luonne pakottavat Erillisverkot nostamaan omaa valmiuttaan muutenkin. – Valvomossa lisätään valmiutta. Lisäksi taustalla toimivat omien ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden asiantuntijoiden määrää lisätään.

Ensi viikon maanantaina Helsingissä järjestettävä suurvaltajohtajien tapaaminen nostaa myös turvallisuushenkilöstön määrää merkittävästi. Vinkvistin mukaan eri viranomaiset ilmoittavat itse määrät, joita tapahtuman takia tarvitsee lisätä.

- Virve-verkkoa saa käyttää vain ennakkoon kuvan hakeneet. USA:n tai Venäjän viranomaiset eivät ole hakeneet Virven käyttölupaa, Vinkvist sanoo.

Suurvaltojen turvallisuuspalvelut voivat toki tuoda omia verkkojaan Suomeen kokouksen ajaksi. Näiden verkkojen käyttöä hallinnoi Viestintävirasto.

Helsinki on ennenkin isännöinyt Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien tapaamisia, muun muassa vuosina 1975, 1990 ja 1997. Tuolloin turvallisuusympäristö oli hyvin erilainen ja viranomaisyhteistyö on ottanut noista ajoista valtavia harppauksia.

- Vielä vuosituhannen vaihteeseen asti viranomaisilla oli jopa 50 erillistä, analogista verkkoa, eikä viranomaisten välinen toiminnan koordinointi ollut yhtä toimivaa kuin nykyään. Nykyinen yhteinen VIRVE-verkko mahdollistaa entistä sujuvamman yhteistoiminnan ja Suomesta onkin tullut edelläkävijä turvallisuustoimijoiden yhteistyössä, Jarmo Vinkvist päättää.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template