JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DRAM-piireistä on edelleen pulaa. Sen takia muistien hinnat nousevat. Suuremmat näytöt ja paremmat näytönohjaimet nostavat PC-laitteen keskihintaa tänä vuonna, Gartner arvioi.

Tällä on monia seurauksia. Perinteisten PC-tietokoneiden myyntimäärä jää tänä vuonna 195 miljoonaan. Samalla ns. ultrabookien myynti kasvaa hieman, mutta kokonaismarkkinat jää silti viime vuotta pienemmäksi. Kaikkiaan PC-tietokoneita myydään 260 miljoonaa kappaletta.

Matkapuhelimissa Gartner arvioi tämän vuoden myyntimääräksi 1867 miljoonaa kappaletta. Tämä on parikymmentä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna, mutta käytännössä kännykkämarkkinakaan ei enää kasva. Valmistajat joutuvat nyt kaappaamaan markkinaosuuksia kilpailijoiltaan.

Gartnerin ennusteet povaavat tilanteen säilyvän samanlaisena myös tulevina vuosina. Ensi vuonna PC-koneita myytään 263 miljoonaa kappaletta ja seuraavana vuonna 262 miljoonaa. Matkapuhelimia myydään 1888 miljoonaa kappaletta ensi vuonna ja 1901 miljoona vuonna 2020.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template