JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DRAM-piireistä on edelleen pulaa. Sen takia muistien hinnat nousevat. Suuremmat näytöt ja paremmat näytönohjaimet nostavat PC-laitteen keskihintaa tänä vuonna, Gartner arvioi.

Tällä on monia seurauksia. Perinteisten PC-tietokoneiden myyntimäärä jää tänä vuonna 195 miljoonaan. Samalla ns. ultrabookien myynti kasvaa hieman, mutta kokonaismarkkinat jää silti viime vuotta pienemmäksi. Kaikkiaan PC-tietokoneita myydään 260 miljoonaa kappaletta.

Matkapuhelimissa Gartner arvioi tämän vuoden myyntimääräksi 1867 miljoonaa kappaletta. Tämä on parikymmentä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna, mutta käytännössä kännykkämarkkinakaan ei enää kasva. Valmistajat joutuvat nyt kaappaamaan markkinaosuuksia kilpailijoiltaan.

Gartnerin ennusteet povaavat tilanteen säilyvän samanlaisena myös tulevina vuosina. Ensi vuonna PC-koneita myytään 263 miljoonaa kappaletta ja seuraavana vuonna 262 miljoonaa. Matkapuhelimia myydään 1888 miljoonaa kappaletta ensi vuonna ja 1901 miljoona vuonna 2020.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template