JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Texas Instruments on esitellyt uusia DLP-ohjaimia, joilla voidaan tuoda teollisuustasoinen nanoluokan tarkkuus myös edullisiin 3D-tulostimiin ja 3D-skannereihin. Tekniikka on käytännössä samaa, jota on käytetty mustesuihkutulostimien lukupäissä, televisioissa ja pikoprojektoreissa.

3D-tulostamisessa ja pikavalmistuksessa tulostettava kohde pitää kopioida joko valmiista mallitiedostosta tai skannauksesta. Skannerit ovat olleet erittäin kalliita ja hitaita. TI:n uudet piirit tekevät skannereista selvästi, jopa viisi kertaa nykyskannereita nopeampia.

DLPC347x-sarjan ohjaimet yhdistetään DLP Pico -mikropeileihin. Tarjolla on neljä eri mikropeiliä, joiden tarkkuus yltää 480p-taossta aina 1080p-tasolle. Näiden tarkkuus ja kytkentänopeus tuovat nanoluokan eli mikronien tarkkuuden sekä muotojen skannaukseen että niiden tulostamiseen.

3D-tulostamisen lisäksi tekniikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi hammaskuvantamisessa, 3D-mallinnuksessa ja robotiiikan 3D-konenäössä. Ohjaimien avulla TI tuo teollisuusluokan DLP4500- ja DLP9000-piirisarjojen tarkkuuden uusille markkinoille.

Texasin DLP-tekniikan käyttämisestä 3D-skannauksessa voi lukea lisää yhtiön verkkosivuilla.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template