JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Texas Instruments on esitellyt uusia DLP-ohjaimia, joilla voidaan tuoda teollisuustasoinen nanoluokan tarkkuus myös edullisiin 3D-tulostimiin ja 3D-skannereihin. Tekniikka on käytännössä samaa, jota on käytetty mustesuihkutulostimien lukupäissä, televisioissa ja pikoprojektoreissa.

3D-tulostamisessa ja pikavalmistuksessa tulostettava kohde pitää kopioida joko valmiista mallitiedostosta tai skannauksesta. Skannerit ovat olleet erittäin kalliita ja hitaita. TI:n uudet piirit tekevät skannereista selvästi, jopa viisi kertaa nykyskannereita nopeampia.

DLPC347x-sarjan ohjaimet yhdistetään DLP Pico -mikropeileihin. Tarjolla on neljä eri mikropeiliä, joiden tarkkuus yltää 480p-taossta aina 1080p-tasolle. Näiden tarkkuus ja kytkentänopeus tuovat nanoluokan eli mikronien tarkkuuden sekä muotojen skannaukseen että niiden tulostamiseen.

3D-tulostamisen lisäksi tekniikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi hammaskuvantamisessa, 3D-mallinnuksessa ja robotiiikan 3D-konenäössä. Ohjaimien avulla TI tuo teollisuusluokan DLP4500- ja DLP9000-piirisarjojen tarkkuuden uusille markkinoille.

Texasin DLP-tekniikan käyttämisestä 3D-skannauksessa voi lukea lisää yhtiön verkkosivuilla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2