JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

GPS ja muut satelliittisignaalit ovat erittäin käteviä esimerkiksi laitteiden ja esineiden liikkeiden selvittämiseen, mutta kovin tarkkaan paikannukseen ne eivät vielä yllä. Ultralaajakaistainen UWB-radio sen sijaan pystyy lyhyillä kantamilla paikantamaan alle 10 sentin tarkkuudella.

Tällaisen ns. mikropaikantamisen markkinat ovat nopeasti kasvamassa miljardien dollarien arvoiseksi liiketoiminnaksi. Sitä käytetään kauppakeskusten sisätilapaikannuksessa, terveydenhuollossa, logistiikassa ja tietoturvaratkaisuissa.

UWB-paikannuspirejä kehittää irlantilainen Decawave. Esimerkiksi yrityksen DWM1000-piiri lähettää pulsseja ja takaisin heijastuneista signaaleista voidaan laskea vastaanottimen sijainti 10 sentin tarkkuudella. Moduuli on kooltaan 23 x 13 x 2,9 -millinen ja radio käyttää kuutta taajuuskaistaa 3,5-6,5 gigahertsin välillä.

Decawaven mukaan 15-20 DWM1000-moduulilla voidaan peittää 3000 neliömetrin teollisuushalli erittäin tarkasti. Vanha sokkeloinen toimistotila vaatisi yhden lähettimen reiua 20 neliötä kohti.

Decawave on nyt sopinut yhteistyöstä saksalaisen Nanotron Technologies GmbH:n kanssa seuraavan sukupolven mikropaikannuksen kehittämisestä. Decawave on lisensoinut Nanotronin SDS-TWR-tekniikan (symmetrical double-sided two-way ranging) käytettäväksi tulevissa tuotteissa. Tekniikka vakauttaa paikannuksen koko lämpötila- ja jännitealueella käytettävästä radiotekniikasta riippumatta, joten se sopii myös UWB-pohjaiseen mikropaikannukseen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template