JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun on pari viikkoa käyttänyt Linux Mintin uutta 19-versiota eli ”Taraa”, on todella vaikea ymmärtää, miksi Linux ei valtaa PC-koneiden työpöytiä suurella vyöryllä. Uusin Mint voi hyvinkin olla parasta, mitä työpöydille on tuotu. Datamation kuitenkin selittää, miksi Linux ei pärjää käyttäjien koneissa samoin kuin kaikissa sulautetuissa ratkaisuissa ja teollisuudessa.

Ykkössyyksi Datamation listaa sen, ettei Linux tule ennakkoon asennettuna koneisiin. Suurimmassa osassa tietokoneita on Windows valmiina ja pitää olla erityinen syy ladata koneeseen Linux. Monelta valmistajalta voi toki ostaa koneen, josta Linux löytyy valmiina, mutta giganteista ja powereista niitä ei löydy.

Toinen iso löytyy ihmisten mukavuudenhalusta. Yleensä ihminen ei halua vaihtaa tuttua ja turvallista uuteen, vaikka perustelut olisivat kuinka päteviä. Linuxilta tavallaan puuttuu ”legacy-ohjelmistot”, eli työkalut joita peruskäyttäjä on tottunut käyttämään.

Datamationin mukaan Linuxin tiedostonjako on toteutettu tavalla, joka vaatii käyttäjältä vähän enemmän. Grafiikkakorttien tuki on tunnetusti suppeampi. Tunnetuimmat ja suosituimmat pelit tehdään Windowsille, ja niin edelleen.

Datamationin listaan voi tutustua täällä.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template