JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung kertoo saaneensa valmiiksi mobiililaitteiden LPDDR5-muistien kehitystyön. 8 gigabitin LPDDR5-muistit on tarkoitettu erityisesti tuleviin 5G-älypuhelimiin ja niiden tuotanto alkaa asiakaskysynnän myötä, Samsung ilmoittaa.

LPDDR-määritykset viittaavat väylätekniikoihin, jotka on kehitetty erittäin alhaisella käyttöjännittellä toimiviin laitteisiin. Datanopeus on jopa 6400 megabittiä sekunnissa, mikä on puolitoista kertaa nykyisiä LPDDR4-siruja nopeammin.

Samaan aikaan tulevat LPDDR5-piirit operoivat 1,1 voltin jännitteellä. Samsungin mukaan tulossa on myös 1,05 voltin piirit, joissa datanopeus rajoittuu ”vain” 5,5 gigabittiin sekunnissa.

Samsungin mukaan nopeuden kasvu perustuu ennen kaikkea muistilohkojen tai ”pankkien” määrän kasvattamiseen kahdeksasta kuuteentoista yhdessä DRAM-solussa. Piireissä tullaan myös käyttämään deep sleep -tilaa, joka kutistaa piirin tehonkulutuksen valmiustilassa noin puoleen nykyisten LPDDR4-piirien lukemista.

Markkinoille odotetaan ensimmäisiä uusilla muisteilla varustettuja älypuhelimia jo lähikuukausina.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template