JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kasvojen 3D-kuvaamiseen perustuva käyttäjän tunnistus tuli markkinoille viime vuonna iPhone X:n myötä, mutta tekniikka näyttää yliestyvän nopeasti. Signaintell-tutkimuslaitos arvioi, että tänä vuonna tällaisia puhelimia tuodaan markkinoille jo yli sata miljoonaa kappaletta.

Apple tietenkin vetää tätä kehitystä, mutta perässä seuraavat kiinalaiset Xiaomi, Oppo ja Vivo, jotka ovat jo esitelleet omat 3D-mallinsa. Xiaomi toi jo toukokuussa myyntiin oman Mi 8 Explorer Edition -mallinsa, jossa kasvojen 3D-tunnistuksen lisäksi on näytön alle integroitu sormenjälkianturi.

Oppo esitteli puolestaan uuden Find X -lippulaivamallinsa kesäkuussa. Laite on raudaltaan hyvin samankaltainen kuin Xiaomin malli, sillä näyttö on samanlainen 6,42-tuumainen AMOLED-ruutu ja prosessori on sama Snapdragon 845.

Kesäkuun lopulla joukkoon liittyi Vivo, joka esitteli NEX-mallin. Siinä käytetään uutta TOF-anturia (time-of-flight), joka lähettää kasvoihin peräti 300 tuhatta tunnistuspistettä. Muissa malleissa kasvot valaistaan infrapunalla, jonka jälkeen tunnistus perustuu 30 tuhannen pisteeseen.

Vivo lupaa tuoda uuden TOF-tekniikan markkinoille vuoden toisella puoliskolla. Sigmaintellin lukujen mukaan 3D-tunnistus tulee Androidille aina maltillisesti ja markkinoille ehtisi tänä vuonna vasta 12 miljoonaa laitetta. Applen iPhonella on näin selkeä etumatka.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template