JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilidatan käyttö on ollut jo vuoden selvästi aiempaa edullisempaa EU:n alueella. Tästä huolimatta suomalaiset eivät tunne liittymänsä roaming-ehtoja kovinkaan hyvin. Yli puolet ei käytä mobiilidataa Euroopassa sen enempää kuin aiemminkaan. Tämä käy ilmi Moi Mobiilin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan yli puolet (51,2 %) kyselyyn vastanneista ei tiedä, kuinka paljon oman mobiilidatan käyttäminen maksaa heille EU-alueella. Toisaalta yli puolet (53,1 %) ei myöskään tiedä, kuinka paljon he ylipäänsä keskimäärin käyttävät mobiilidataa ulkomailla ollessaan.

Vaikka puhelimen käyttäminen on nykyään halvempaa, on roaming-hinnoittelussa operaattorikohtaisia eroja. Osa ei peri mitään erillismaksua esimerkiksi mobiilidatan käytöstä ulkomailla, osa perii useampia euroja gigalta. Tämä aiheuttaa hämmennystä kuluttajien keskuudessa.

- Vaikka datan käyttö ulkomailla on nykyään huomattavasti huolettomampaa, niin aina olisi hyvä olla edes hieman perillä omasta mobiilidatan kulutuksesta – oli sitten kotona tai reissussa. Sen pohjalta on helpompi tehdä omiin tarpeisiin pohjautuvia liittymävalintoja, sanoo Moi Mobiilin toimitusjohtaja Petri Lahtinen.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten mobiilidatan käyttö ulkomailla ei ole lisääntynyt viime vuoden jälkeen. 53,6 prosenttia vastaajista arvioi, ettei ole käyttänyt juurikaan sen enempää dataa kuin aikaisemminkaan ulkomailla. Tämä kertonee siitä, että puhelimen käytön kanssa ollaan yhä varovaisia.

- Luvut vastaavat hyvin myös Moin tietoja datankäytön määrästä ulkomailla. Puhelimen ja erityisesti mobiilidatan käyttöön ulkomailla on opittu suhtautumaan pitkään todella varovasti, eivätkä ajoittaiset ja usein ihan todelliset kauhutarinat jättipuhelinlaskuista ole varmasti auttaneet asiaa. On siis vain luonnollista, että uuden opetteluun menee hetki, toteaa Lahtinen.

- Puhelinta ja mobiilidataa saa käyttää aika ahkerasti EU-alueella, että päästään enää todella suuriin, yllättäviin puhelinlaskuihin. Ja tätäkin varten liittymään voi asettaa rajan, jonka lähestyessä yleensä operaattori ilmoittaa, että raja on täyttymässä, kertoo Lahtinen.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template