JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Euroopan Unioni mätkäisi Googlelle ennätykselliset 4,3 miljardin euron sakot, koska Androidin määräävä asema rikkoo kilpailulainsäädäntöä. Google toki valittaa päätöksestä, mutta sillä voi olla todella suuria seurauksia. Google jopa vihjasi, että Androidista voi tulla maksullinen alusta.

Kiista liittyy tulkintaan siitä, rajoittaako Android kilpailua vai avaako se päinvastoin tietä uusille innovaatioille. Googlen pääjohtaja Sundar Pichain mukaan jo vuonna 2007 päätettiin tarjota Androidia laitevalmistajille ja operaattoreille ilmaiseksi.

Pichain mukaan Androidin kehittämiseen on investoitu miljardeja dollareita ja alusta tuottaa yhtiölle liikevaihtoa vain, jos Android-sovelluksia käytetään kilpailevien sovellusten sijaan. Samalla se tarkoittaa, että jotkut sovellukset on aina asennettu Android-alustalle, kuten Chrome-selain ja Google-haku.

Komission tutkimusten mukaan Google-hakua käytetään Androidilla 95 prosentissa laitteista, kun taas Windows-puhelimissa Google-haun osuus putoaa neljännekseen. Komission johtopäätökseen mukaan haun esiasennus tuo merkittäviä etuja Googlelle Androidissa.

Yhdysvalloissa EU:n päätöstä on pidetty osana kauppasotaa, joka liittyy presidentti Donald Trumpin päätöksiin tullimaksuista. Huolestuttavampaa on kuitenkin Sundar Pichain twiitissään viittaama mahdollisuus, että Androidista tulisi maksullinen alusta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template